0%
מעצרם של לוחמי גבעתי

לא רק הציבור החרדי: מפלגת "נעם לישראל" תפגין מול כלא 10

מפלגת נעם לישראל תקיים הערב הפגנה מול כלא 10 בעקבות מעצר שלושה לוחמי גבעתי שנשלחו לעשרה ימי מחבוש • רבנים, ראשי ישיבות ואישי ציבור צפויים להשתתף במחאה, על רקע טענת הלוחמים כי פעלו בהתאם להוראת רבותיהם • המארגנים מבהירים כי לא יעברו בשתיקה על הפגיעה בשמירת ההלכה בצה"ל

שוקי כץ
אין תגובות
לא רק הציבור החרדי: מפלגת "נעם לישראל" תפגין מול כלא 10
צילום: אוליבייה פיטוסי - פלאש 90

מפלגת נעם לישראל תקיים הערב בשעה 21:00 הפגנת מחאה מול שערי כלא 10, בעקבות מעצרם של שלושה לוחמי גבעתי שנשלחו לעשרה ימי מחבוש לאחר שסירבו לעלות לנמ"ר ששימש לפינוי רפואי ובו שהתה פרמדיקית.

להפגנה צפויים להגיע רבנים, ראשי ישיבות, אישי ציבור וקהל רב, במטרה לקרוא לרשויות הצבא לאפשר לחיילים שומרי תורה ומצוות לשמור על אורחות חייהם גם במהלך השירות הצבאי. "לא יכול להיות שבצבא של המדינה היהודית שמירה על ההלכה תחשב עבירה פלילית", מסרו המארגנים

כזכור, אתמול שלושה לוחמי גבעתי נשפטו ונשלחו לעשרה ימי מחבוש, לאחר שסירבו לעלות לנמ"ר ששימש לפינוי רפואי ובו שהתה פרמדיקית. לטענת החיילים, הם פעלו בהתאם להוראת רבותיהם, והסירוב נגע לעצם העלייה לכלי יחד עם הפרמדיקית – ולא לביצוע המשימה המבצעית.

הצטרפותם של הציבור הדתי-לאומי למחאות מול כלא 10 מבטאת את החרפת המחלוקת סביב שירותם של חיילים שומרי הלכה בצה"ל ורק מבהירה עד כמה צה"ל לא מתאים עבור מי שמקפיד על אורח חיים על פי ההלכה.

ברקע האירוע נחשף מכתב מרגש שכתב אח של אחד הלוחמים לאחיו שנכנס לכלא הצבאי בעקבות האירוע: בפתח המכתב הוא מביע גאווה באחיו, ומזכיר את הדרך שעבר מאז גיוסו לצה"ל, "אח הקטן גאה בך על היום שנכנסת בשערי הבקו"ם. אבל גאה בך יותר עכשיו בכניסה לכלא הצבאי! אתם מחלקה של אריות, ניצחתם בכל התחרויות. עשיתם הכל בעז גדול ובשמחה עצומה.

אבל ידעתם לעצור ולומר על הכללי התורה היקרים שלנו – הלכה. קדושה וטהרה. אנחנו לא נעבור!!! לא שתקתם! גם פה ידעתם להיות אריות, איפה שהרבה נופלים.. צה"ל ממשיך בערכי הפוגרביביות. ואתם צעקתם את הצעקה של הבריאות של האנושיות. "והיה מחנך קדוש" בלי קדושה, אין שום דבר.. גאה בך אחי היקר!! וכל מי שהיה במשפט הצבאי שידע, עוד כמה ימים כולנו נגיע למשפט…

את המכתב הוא מסיים בדברי תפילה ותקווה עבור אחיו ושאר הלוחמים, כשהוא כותב: "מתפלל שה' יאיר לכם את דרך התשובה. ונזכה לראות עין בעין- את גאולת ישראל השלמה, ובמשיח צידקנו!"

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.