0%
שוברת את הכללים

יגואר חושפת: כך נראה תא הנוסעים של מכונית היוקרה החדשה

יגואר חושפת לראשונה את תא הנוסעים של Type 01, רכב הייצור הראשון בעידן העיצוב החדש של המותג, עם קו עיצוב דרמטי, ארבעה מרחבים אישיים וטכנולוגיה חדשה • החשיפה המלאה תתקיים בניו יורק ב־6 באוקטובר 2026, לאחר שאב הטיפוס הוצג בתחרות פבל ביץ' • ה־Type 01 צפוי לסמן את הכיוון החדש של יגואר בשוק היוקרה

יצחק כהן
אין תגובות
יגואר חושפת: כך נראה תא הנוסעים של מכונית היוקרה החדשה

יגואר ממשיכה לחשוף פרטים על Type 01, רכב הייצור הראשון שנבנה בהתאם לשפת העיצוב החדשה של המותג, וכעת היא מציגה לראשונה את תא הנוסעים. החשיפה המלאה של הדגם צפויה להתקיים בניו יורק ב־6 באוקטובר 2026, לאחר שאב הטיפוס הוצג בעטיפה ייחודית בתחרות פבל ביץ'.

במרכז תא הנוסעים של ה־Type 01 נמצא ציר מרכזי הנמתח לכל אורכו של הרכב. בניגוד למגמה המקובלת בעיצוב תאי נוסעים, המבוססת על מבנה אופקי, יגואר בחרה להדגיש את האופי האורכי וליצור באמצעותו ארבעה מרחבים אישיים. עמדת הנהג ממוקמת נמוך ועוטפת אותו, במטרה להעניק תחושת ביטחון ולייצר סביבת נהיגה בעלת אופי של מכונית GT.

העיצוב עושה שימוש בפלטת גוונים ובמרקמים השואבים השראה מאבן טרוורטין ומאריגים בעבודת יד. לאורך הציר המרכזי משולבים אלמנטים בגימור בהשראת פליז, הממשיכים גם בחלקן העליון של הדלתות. לאורך הקווים הללו מופיע גם סמל היגואר המזנק, כחלק מהניסיון ליצור שפה עיצובית אחידה בין המרכב לתא הנוסעים.

יגואר חושפת: כך נראה תא הנוסעים של מכונית היוקרה החדשה

אחד האלמנטים הבולטים הוא החיבור החזותי בין מכסה המנוע ללוח המחוונים הדק. קווים העוברים בין חלקי הרכב מטשטשים את הגבול בין החוץ לפנים ומייצרים מראה אחיד ומינימליסטי. לצד זאת, יגואר משלבת בתא הנוסעים תאי אחסון נסתרים ואלמנטים טכנולוגיים שנחשפים רק בעת הצורך.

גם מערכות המידע והבידור קיבלו מקום מרכזי בתכנון. המולטימדיה החדשה שולבה כחלק מאדריכלות הפנים, כאשר הממשקים הדיגיטליים נועדו לאפשר שליטה במערכות השונות לפי דרישה. במרכז לוח המחוונים ממוקם צג ClearSight Rear View הדיגיטלי, בבסיס השמשה הקדמית ובגובה מראות הצד, במטרה לאפשר לנהג לקבל את המידע הנדרש תוך שמירה על ריכוז בנהיגה.

יגואר חושפת: כך נראה תא הנוסעים של מכונית היוקרה החדשה

רודון גלובר, מנכ“ל יגואר, אמר: ״יגואר Type 01 הוא רכב הייצור הראשון שנוצר על פי הפילוסופיה היצירתית החדשה שלנו. עם Type 01 רצינו שכל נסיעה תהיה אירוע – מחוויית הנהיגה, דרך המראה ועד לתחושה שהוא מעניק. עם עמדת נהיגה בסגנון GT המעוררת ביטחון, טכנולוגיה נקייה ומתוחכמת ועיצוב דרמטי, ל-Type 01 יש תא נוסעים שאין כמותו״.

תומאס הולדן, מעצב הפנים הראשי של יגואר, אמר: ״פילוסופיית העיצוב ההוליסטית שלנו מתרגמת את הנוכחות החיצונית של הרכב לאדריכלות פנים ייחודית. בניגוד לנורמה של עיצוב פנים אופקי, אנחנו מדגישים את האופי האורכי הדרמטי באמצעות הציר המרכזי – אמירה אדריכלית היוצרת ארבעה מרחבים אישיים. עם חומרים אותנטיים, טכנולוגיה לפי דרישה ומשטחים זורמים ומינימליסטיים, Type 01 מציג דרמה ותיאטרליות שיגדירו את תא הנוסעים של רכב היוקרה המודרני של העתיד״.

יגואר חושפת: כך נראה תא הנוסעים של מכונית היוקרה החדשה

בשלב זה יגואר אינה מפרסמת במסגרת החשיפה הנוכחית נתונים מלאים על מערכת ההנעה, הביצועים, הטווח או המחיר של Type 01. הפרטים הללו צפויים להתבהר עם החשיפה המלאה של הרכב בניו יורק ב־6 באוקטובר, אז ניתן יהיה לבחון האם החזון העיצובי החדש של יגואר מתורגם גם למוצר שיתמודד בפועל בשוק רכבי היוקרה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.