יו"ר מפלגת הדמוקרטים, אלוף (מיל') יאיר גולן, שיגר היום (שלישי) מכתב התראה רשמי לפני נקיטת הליכים משפטיים נגד רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו. המכתב נשלח בעקבות ריאיון שהעניקה לערוץ 14, בו רמזה כי גולן ידע מראש על מתקפת חמאס והיה מוכן אליה – טענות שהוגדרו על ידו כהדהוד תיאוריות קונספירציה.
גולן דורש מנתניהו לפרסם בתוך 24 שעות התנצלות פומבית וחד-משמעית, לצד תשלום פיצוי כספי שיועבר במלואו כתרומה לניצולי מסיבת ה"נובה". במידה ולא תענה לדרישות, מבהיר גולן כי תוגש נגדה תביעה על סך שלא יפחת מ-2.5 מיליון שקלים, בטענה כי מדובר בניסיון מחושב לפגוע בשמו הטוב לקראת הבחירות.
במכתב ההתראה מפורטת השתלשלות האירועים מבוקר השבעה באוקטובר, לפיה גולן נחשף למתקפה רק ב-06:29 עם הישמע האזעקות, יצא ברכבו הפרטי למפקדת פיקוד העורף, הצטייד בנשק וירד לעוטף עזה, שם נכנס שוב ושוב לשטח וחילץ שישה צעירים. במכתב הובהר כי "מרשנו לא ייתן יד לניסיון למחוק את גבורתם של חיילי צה"ל, חברי כיתות הכוננות, אזרחים ומתנדבים על ידי שכתוב ההיסטוריה".
בסביבתו של גולן דרשו כי נוסח ההתנצלות משרה נתניהו כולל את המילים: "אני חוזרת בי מהדברים שאמרתי בריאיון בערוץ 14 ביחס למר יאיר גולן, שלא היו אלא דברי הבל שקריים וחסרי בסיס. מר גולן יצא בשבעה באוקטובר לעוטף עזה כשהוא מצויד בנשקו בלבד ותוך סיכון חייו הציל צעירים ממסיבת הנובה. מר גולן, ככל אזרחי ישראל, למד על מתקפת חמאס עם הישמען האזעקות הראשונות בשעה 6:29 בבוקר השבעה באוקטובר ובעקבות זאת, החליט לעשות מעשה ויצא לשטח".
במפלגת הליכוד תקפו את יאיר גולן: "אנו עדים למופע שוביניסטי בריוני ואלים מצד יאיר גולן ואחרים ולא בפעם הראשונה. כל זאת כדי להסיט את תשומת הלב מהנושאים האמיתיים והחשובים שעליהם דיברה רעיית ראש הממשלה, שרה נתניהו בראיון. אותו יאיר גולן שעמד בראש אלפי אנשים שביצעו מצור תוקפני ופראי שלא נראה כמותו נגד אף רעיית ראש ממשלה מעולם".
עוד הוסיפו: "בניגוד להנדסת התודעה של תקשורת השמאל, שרה נתניהו מעולם לא טענה לקונספירציה בעניין ה-7 באוקטובר, היא אמרה בראיון את ההפך הגמור. גולן הוא איש שמאל קיצוני שהשווה את מדינת ישראל לנאצים, שאמר שחיילי צה״ל הורגים תינוקות כתחביב, שהוביל את הסרבנות בצה״ל, ושאיזנקוט חייב לצרף אותו כדי להקים ממשלת שמאל עם המפלגות הערביות".