0%
בניגוד לחוק

שלט ענק בפי גלילות הצית סערה: "קמפיין מיסיונרי במרחב הציבורי"

ארגון "אור לאחים" פנה לחברת השילוט בדרישה להסיר את הקמפיין, שנועד לקרב יהודים לאמונה הנוצרית • בעקבות הפנייה השלט הוסר

חיים גפן
אין תגובות
שלט ענק בפי גלילות הצית סערה: "קמפיין מיסיונרי במרחב הציבורי"

שלט חוצות ענק שהופיע באזור פי גלילות עורר בימים האחרונים סערה, לאחר שבארגון "אור לאחים" זיהו כי מדובר בקמפיין מיסיונרי המכוון לציבור הישראלי. על גבי השלט הופיעה הפניה לאתר "What If He's Right", לצד מסר העוסק בשאלה האם ישו הוא המשיח. לפי המידע המופיע באתר, הקמפיין מציג תכנים שנועדו לעורר אצל הקהל הישראלי שאלות ביחס לזהותו של ישו ולבחון מחדש את כתבי הקודש.

בעקבות פניות שהתקבלו במוקד החירום של ארגון "אור לאחים", פנה בנימין וולקן, מנהל המחלקה למאבק במיסיון ובכתות בארגון, לקובי מור, מנכ"ל ובעלי חברת השילוט "מגה מדיה", בדרישה להפסיק את הקמפיין ולהסיר את השלטים שכבר הוצבו.

בפנייה ציין וולקן כי מדובר בפרסומים בעלי אופי מיסיונרי, וכי החשיפה אליהם במרחב הציבורי מעוררת דאגה, בין היתר בשל העובדה שגם ילדים ובני נוער נחשפים אליהם. "מאחורי הפרסום עומד המיסיונר קאנט שניידר מארה"ב, אשר במקביל מתחזה ל'רב' ועוטה זקן, כיפה, ציצית וטלית", כתב וולקן. לדבריו, "פרסומים מעין אלו בארץ הקודש פוגעים ומצערים עמוקות המוני יהודים שאבותיהם מסרו את נפשם על קידוש השם".

וולקן הוסיף כי פעילות מיסיונרית להמרת דתם של קטינים אסורה על פי החוק בישראל, והתריע מפני החשיפה של קטינים לתכנים מסוג זה באמצעות שלטי חוצות המוצבים במרחב הציבורי.

בעקבות פניית "אור לאחים" לחברת השילוט, הקמפיין הוסר והשלט שהוצב באזור פי גלילות הורד. בארגון בירכו על הסרת השלט וציינו כי מדובר בהישג במאבק נגד החשיפה הציבורית לפעילות מיסיונרית.

הכתבה עניינה אותך?

100%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.