0%
בצה"ל מתחקרים

מחדל בגבול הצפון: סורי הגיע עד למוצב צה"ל

תקרית חריגה בדרום רמת הגולן: אזרח סורי הגיע סמוך למוצב צבאי מבלי שהתגלה מראש • במקביל, סוכל ניסיון הברחה בחרמון ושני חשודים נעצרו • כוחות הביטחון מתחקרים את נסיבות המקרים

יענקי גולדן
אין תגובות
מחדל בגבול הצפון: סורי הגיע עד למוצב צה"ל
כוחות צה"ל בגבול ישראל - סוריה. צילום: איל מרגולין/פלאש 90

תקרית חריגה ומעוררת שאלות התרחשה אמש בגבול הצפון, כאשר אזרח סורי הצליח להגיע סמוך למוצב של צה"ל בדרום רמת הגולן, בצד הסורי של הגבול, מבלי שהתגלה קודם לכן על ידי מערכות התצפית והכוחות בשטח. בצה"ל פתחו בתחקיר מבצעי לבירור נסיבות האירוע החריג והאופן שבו הצליח האזרח להתקרב עד למוצב ללא זיהוי מוקדם.

בעקבות הגעתו לקרבת המוצב נלכד החשוד, וגורמים צבאיים מסרו לחדשות 12 כי האזרח הועבר לחקירה בידי כוחות הביטחון. לדבריהם, מהבדיקה הראשונית של המקרה עולה כי לא מדובר בניסיון לבצע פיגוע חבלני, אולם בצה"ל בוחנים את האירוע ואת האופן שבו הצליח האזרח להגיע לקרבת המוצב מבלי שהתגלה.

בתוך כך, המתיחות בגזרה הצפונית נמשכה גם במהלך הלילה עם התרחשותו של אירוע ביטחוני נוסף בגבול הסורי. כוחות צה"ל עצרו שני אזרחים סורים בגזרת החרמון, בחשד שהיו מעורבים בניסיונות הברחה בגבול, ושני החשודים שנעצרו בגזרת החרמון הועברו אף הם לחקירת גורמי הביטחון.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.