0%
בפעילות אכיפה

המנהל האזרחי הסיר עשרות איומים על היישובים החדשים

בסמוך ליישובים ״מקדה״ בהר חברון ו״שירה״ בשומרון, יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי הפועלת תחת השר סמוטריץ׳ הסירה עשרות מבנים ערביים בלתי חוקיים - ופינתה את המרחב מאיומים על היישובים החדשים

דוד חדד
אין תגובות
המנהל האזרחי הסיר עשרות איומים על היישובים החדשים
הריסת בנייה פלסטינית בלתי חוקית

יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי, הפועלת תחת השר סמוטריץ׳, הסירה הבוקר (רביעי) עשרות איומים על היישובים החדשים בשומרון ובהר חברון, זאת במבצע מיוחד שקיימה כחלק ממדיניות השר לביצור וחיזוק ההתיישבות.

במסגרת המבצע, סולקו פלישות ונטיעות בלתי חוקיות בהיקף של 20 דונם באדמות המדינה בסמוך ליישוב ״מקדה״ שהוקם בהר חברון, כמו גם מבנים שהוקמו בסמוך ליישוב ״שירה״ בשומרון, שצפוי להפוך לעיר בעקבות החלטת הקבינט שהוביל השר סמוטריץ׳.

הפעילות היא חלק ממהלך רחב להשבת המשילות והשליטה הישראלית בשטח, הכולל הכרזה על יישובים חדשים, קידום ההליכים הסטטוטוריים שלהם, העלאת גרעיני התיישבות לשטח ואכיפה נגד בנייה בלתי חוקית – במטרה לאפשר את התבססותם ופיתוחם של היישובים.

יו״ר הציונות הדתית, שר האוצר והשר במשרד הביטחון בצלאל סמוטריץ׳ אמר: ״ב4 השנים האחרונות, אנחנו מובילים מדיניות נחושה של ביצור וחיזוק ההתישבות, זאת לצד הסרת איומים על המרחב והרס בהיקפים חסרי תקדים של בנייה בלתי חוקית. את זה ממשלת איזנקוט-ליברמן-גולן רוצה לעצור, ואסור לתת לזה לקרות״.

סמוטריץ׳ הוסיף: ״הרס המבנים הסמוכים ליישוב ״שירה״ מקבל פנים נוספות, כאשר בתמונת ההריסה נראים בבירור בתי ראש העין הסמוכה, בצורה שממחישה באופן מדוייק את היותם של היישובים רצועת הביטחון של מדינת ישראל. אני מודה לאנשי יחידת הפיקוח של המנהל האזרחי, ולאנשי מנהלת ההתיישבות, על הובלת המהלכים החשובים״

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.