0%
הפגישה החשאית בשגרירות

החות'ים נפגשו עם בכירים אמריקאים – זה מה שהתחייבו

נציגים חות'ים נפגשו בחשאי עם גורמים אמריקנים בשגרירות ארה"ב בעומאן והצהירו כי הם מחויבים להפסקת האש • במהלך הפגישה החות'ים התחייבו שלא לתקוף כלי שיט אמריקניים או ישראליים, למעט ספינות סעודיות

דודי סגל
אין תגובות
החות'ים נפגשו עם בכירים אמריקאים - זה מה שהתחייבו

בצל המתיחות הביטחונית הגוברת בתימן, נציגים מטעם ארגון המורדים החות'ים בתימן נפגשו בסוף השבוע האחרון בסודיות עם בכירים ממשל אמריקניים בשגרירות ארצות הברית בבירת עומאן.

לפי הפרסום בסוכנות הידיעות 'רויטרס', הפגישה לא פורסמה בפומבי ואושרה על ידי שלושה מקורות שונים. במהלך השיחות הדגישו אנשי המיליציה התימנית כי הם נותרים מחויבים להסכם הפסקת האש שנחתם מול וושינגטון בשנת 2025, והבהירו כי אינם מתכוונים לתקוף כלי שיט אמריקניים. מקור תימני הוסיף לדיווח כי החות'ים ציינו שלא יתקפו ספינות ישראליות או כלי שיט מסחריים אחרים, למעט ספינות השייכות לסעודיה.

המפגש הנדיר מתרחש בהמשך לדבריו של הנשיא דונלד טראמפ בסוף השבוע, לפיהם החות'ים יצרו קשר עם ממשלו וביקשו שארצות הברית תימנע מלהתערב במלחמה בתימן. הדברים מגיעים על אף שממשל טראמפ הגדיר במרץ 2025 את החות'ים כארגון טרור זר, ואף ביצע גל תקיפות נרחב נגדם בטרם הושגה הפסקת האש במאי של אותה שנה.

במקביל לדיווחים על קיום הפגישה השקט, החליטה ארצות הברית להחמיר את אזהרת המסע לסעודיה לדרגה 3, כאשר אזהרת המסע לאזור הגבול בין סעודיה לתימן הועלתה לדרגה 4, הרמה הגבוהה ביותר.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.