ארבע וחצי שנים לאחר הפלישה הרוסית לאוקראינה, כ-111 מיליון בעלי זכות בחירה ברוסיה יוכלו להצביע בסוף השבוע בבחירות לדומא, הבית התחתון של הפרלמנט. ההצבעה תיערך במשך שלושה ימים, מיום שישי ועד יום ראשון.
הבחירות מתקיימות כאשר כל עשר המפלגות המתמודדות תומכות במדיניותו של הנשיא ולדימיר פוטין, ובראשן מפלגת השלטון "רוסיה המאוחדת". המפלגה היחידה שהתנגדה למלחמה באוקראינה נפסלה מההתמודדות.
במסגרת הבחירות ייבחרו חברי הדומא, ובמקביל ייערכו הצבעות נוספות ברחבי המדינה. ב-11 מחוזות ייבחרו מושלים, וב-39 מחוזות ייבחרו חברי בתי המחוקקים האזוריים.
ההצבעה תימשך שלושה ימים, בין היתר במטרה להגדיל את שיעור ההשתתפות בקרב 111 מיליון בעלי זכות הבחירה. בנוסף להצבעה בקלפיות תתאפשר גם הצבעה אלקטרונית.
הבחירות כוללות לראשונה גם את תושבי ארבעת המחוזות באוקראינה שרוסיה סיפחה לשטחה לאחר הפלישה ב-2022: דונייצק, לוהנסק, חרסון וזפוריז'יה. ההצבעה מתקיימת גם בחצי האי קרים, שרוסיה סיפחה מאוקראינה ב-2014.
הבחירות מתקיימות על רקע המלחמה המתמשכת באוקראינה, כאשר התוצאה הצפויה צפויה לחזק את שליטת פוטין והמחנה הפוליטי התומך במדיניותו בפרלמנט הרוסי.