0%
דיל בצל איומים

איראן מציעה לפתוח את מצר הורמוז

יוזמה מפתיעה באישור המנהיג העליון: טהרן מוכנה לפתוח את מצר הורמוז בתוך שבוע בתמורה להקלה בלחץ הצבאי האמריקני • מגעים שקטים מתנהלים בשולי עצרת האו"ם • יו"ר הפרלמנט באיום חריף: "מסוגלים לשגר טילים לכל מטרה"

יצחק כהן
אין תגובות
איראן מציעה לפתוח את מצר הורמוז
יו"ר הפרלמנט האיראני קאליבאף

המשטר בטהרן מציג יוזמה מדינית חדשה להפחתת המתיחות הצבאית מול ארצות הברית, תוך שילוב בין איתותים לפשרה לבין איומים בוטים בהסלמה אזורית חסרת תקדים. במסגרת ההצעה האיראנית, מציגה הרפובליקה האסלאמית תנאי ברור לסיום המצור הימי שהטילה על אחד מנתיבי השיט והאנרגיה הקריטיים ביותר בעולם.

כלי תקשורת באיראן ציטטו היום (שלישי) גורם איראני רשמי שאמר כי "טהרן הציעה לפתוח מחדש את מצר הורמוז תוך שבעה ימים – אם ארצות הברית תנקוט צעדים להקלת הלחץ הצבאי". אותו גורם הוסיף כי פגישה בין נשיאי איראן וארה"ב אינה על הפרק במהלך העצרת הכללית של האו"ם, אך ציין כי ישנה "התקדמות לקראת הסכם אפשרי". עוד הוא אמר כי היוזמה החדשה קיבלה את אישור המנהיג העליון מוג'תבה חאמינאי וראש והמועצה לביטחון לאומי.

לצד הניסיונות הדיפלומטיים, בצמרת המשטר האיראני ממשיכים לפזר הצהרות לוחמניות המכוונות ישירות לעבר וושינגטון וירושלים. מוקדם יותר אמר יו"ר הפרלמנט האיראני מוחמד באקר קאליבאף כי "לאיראן יש יכולת שיגור טילים היום לעבר כל מטרה שתבחר ללא כל הגבלות". הוא הוסיף: "איראן לעולם לא תיכנע למלחמה הכלכלית, הצבאית והדיפלומטית המשולבת, ולא תאפשר לעצור את התקדמות המדינה, במידת הצורך איראן תגיב במלוא העוצמה".

כדי לצמצם את המתיחות, המשלחת האיראנית לעצרת הכללית של האו"ם מקיימת שיחות עם גורמים אמריקנים. נשיא איראן מסעוד פזשכיאן אמר לפני צאתו לניו יורק כי "הפשעים שבוצעו נגד העם האיראני יוצגו באו"ם. האויב נכשל בהכענתנו הצבאית, ולכן הם פונים לסגירת נתיבי האוויר והיבשה. הם יעשו הכל משום שלא הצליחו להביס אותנו. מניעת כניסת צוותי התקשורת שלנו היא ההוכחה לחשש שלהם מחשיפת פשעיהם".

הכתבה עניינה אותך?

0%
100%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.