סערה פוליטית נרחבת התעוררה בעקבות דברים שאמר יו"ר ישראל ביתנו, ח"כ אביגדור ליברמן, שטען כי ירדן צריכה לקבל את השליטה בשטחי B ו-C ביהודה ושומרון.
לאחר שהאמירה עוררה הדים רבים, מיהר להבהיר כי התכוון לשטחי A ו-B. בתגובה למתקפות נגדו מסר ליברמן: "התגובה ההיסטרית של גוש המשתמטים רק מראה כמה הם נואשים".
האמירה גררה שורת תגובות חריפות מראשי הקואליציה. ראש הממשלה בנימין נתניהו פנה ישירות לליברמן ודרש ממנו לחזור בו מיד: "ידעתי שאתה בשמאל מאז שהקמת ממשלה עם מנסור עבאס, ואני יודע שתקים ממשלה עם איזנקוט, יאיר גולן, בנט והמפלגות הערביות, אבל לא האמנתי שתציע שצבא ירדן ישלוט בשטחי ארץ ישראל".
שר האוצר בצלאל סמוטריץ' הגיב אף הוא בדאגה והגדיר את הדברים כאיבוד עשתונות ערכי של מי שבעבר היה חלק מהמחנה הלאומי ובחר בשנאה על פני עשייה. גם יו"ר ש"ס, הרב אריה דרעי, תקף ואמר כי ליברמן שכח מה זה להיות ימני, כשהוא משווה את יזמתו לאסון ההתנתקות מעזה ומזהיר מפני הקמת ממשלה עתידית שבה יכהנו האחים המוסלמים.
שר הביטחון ישראל כ"ץ הצטרף למתקפה וטען כי ליברמן ויאיר גולן חושפים מדיניות מסוכנת שאינה לומדת דבר מאירועי 7 באוקטובר. כ"ץ הזכיר כי ליברמן הציע בעבר למסור את עזה וציר פילדלפי לידי המצרים, וכעת מבקש להציב צבא ירדני בקלקיליה. לדבריו, מדיניות זו, לצד הצהרותיו של גולן על פינוי מתיישבים, מהווה פגיעה חמורה בהתיישבות ובביטחון המדינה, בעוד שממשלת הימין ממשיכה לרסק את הטרור ולחזק את האחיזה בשטח.