0%
היערכות להסלמה בצפון

צה"ל בונה מוצבים בקו הצהוב

דריכות שיא בגבול הצפון • במערכת הביטחון בוחנים האם חיזבאללה מתכנן הסלמה רחבה בעקבות רצף הפגיעות בכוחותינו • פיקוד הצפון מקים שורת מוצבים בעומק לבנון לאחר השמדת כלל תשתיות הטרור בגזרה

יענקי גולדן
אין תגובות
צה"ל בונה מוצבים בקו הצהוב
קרדיט: דו"צ

דריכות שיא בצמרת הביטחונית סביב התפתחויות הלחימה בגבול הצפון: צה"ל ממשיך בימים האחרונים לבצע תקיפות נגד מטרות חיזבאללה בלבנון, בעוד שבמערכת הביטחון בוחנים אם הארגון מתכוון להסלים את המצב הביטחוני בתקופה הקרובה. השאלה עולה נוכח שורה של פעולות שביצע חיזבאללה וניסיון גובר לפגיעה בכוחות צה"ל ברחבי לבנון.בישראל מנסים להעריך אם הארגון ינסה להסלים את פעילותו גם בימים הבאים.

בתוך כך, כוחות צה"ל מעמיקים את אחיזתם הקרקעית בשטח האויב כדי למנוע כל ניסיון שיקום עתידי של מערכי הטרור. פיקוד הצפון נערך בימים אלה להשלמת הביסוס והארגון של הכוחות מחדש במרחב הקו הצהוב. צה"ל השלים את השמדת כל התשתיות של חיזבאללה באזור זה, וכעת פועל לבנייה של קו מוצבים נרחב לאורך כל הגזרה בעומק השטח הלבנוני, כאשר האתגר המרכזי במציאות זו הוא שימור חופש הפעולה אל מול ביקורת בין-לאומית, וגם אל מול הניסיונות של חיזבאללה לבלום את הפעילות או להגיב לה.

במישור המבצעי, ישראל ממשיכה בפעילותה ובשורת תקיפות שבוצעו בימים האחרונים חוסלו פעילי חיזבאללה. במקביל, הרמטכ"ל ביקר בפיקוד הצפון ואישר כמה תוכניות לביסוס קו ההגנה החדש. אישור התוכניות נועד להכין את הכוחות למציאות ביטחונית חדשה בלבנון, וכולל גם אפשרות ליציאה לפעולות התקפיות אם חיזבאללה ינסה להסלים את המצב.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.