שני חשודים נעצרו לאחר שהתקרבו על גבי אופנוע לכיוון מוצב צה"ל במרחב האבטחה בדרום סוריה. הכוחות זיהו אותם, פתחו בנוהל מעצר חשוד שכלל ירי לעברם, ועצרו את השניים. לא היו נפגעים בקרב כוחות צה"ל. מדובר צה"ל נמסר: "צה"ל ימשיך לפעול במרחב האבטחה בדרום סוריה ולהסיר כל איום על אזרחי מדינת ישראל וכוחות צה"ל"
האירוע התרחש יממה לאחר מקרה נוסף בסמוך למוצב צה"ל באזור. במהלך הלילה נורה למוות פלסטיני בן 22 מדמשק, לאחר שהתקרב לאחד המוצבים בגבול סוריה וניסה למצוא דרך להיכנס לשטח המוצב.
הצעיר אף טיפס על הסוללה של המוצב. אחד הלוחמים, שלא היה באותה עת בעמדה, שמע את הדיווח, לקח נשק, רץ לעברו ונטרל אותו. גם באירוע הקודם לא היו נפגעים בקרב חיילי צה"ל. שני המוצבים שבהם התרחשו האירועים ממוקמים במרחק של קילומטרים בודדים זה מזה.