ראש הממשלה בנימין נתניהו ושר האוצר בצלאל סמוטריץ' יקיימו מחר כנס היערכות לבחירות לרבנים ולמנהלי מוסדות תורניים. יו"ר עוצמה יהודית איתמר בן גביר לא יהיה נוכח. הכנס יתקיים במלון רמדה בירושלים, תחת הכותרת "מצילים את הימין".
המפגש שיוזמים השניים נועד לגייס את ההנהגה הרוחנית המשפיעה ביותר בציבור האמוני לטובת המערכה הפוליטית. נתניהו וסמוטריץ' שלחו הזמנות לעשרות מבכירי הרבנים בציונות הדתית. מטרת הכנס היא להיערך ליום הבחירות, בדגש על מיצוי אחוזי ההצבעה וחלוקת עבודה בין שתי המפלגות. "השתתפות הרב חשובה להצלחת המחנה כולו", נכתב בהזמנה.
אלא שמאחורי הקלעים של היוזמה עומד מידור פוליטי צורם במיוחד, כפי שפורסם בכאן חדשות. בן גביר לא הוזמן לכנס, ולמעשה גם לא ידע עליו. זאת על רקע המתיחות בינו לבין ראש הממשלה והנתק הכמעט מוחלט ביניהם בשבועות האחרונים. בעוצמה יהודית אמרו לכאן חדשות כי מדובר בעוד עדות לניסיון לדחוק את המפלגה מהממשלה הבאה.
הזעם בעוצמה יהודית מתחבר לשורת צעדים פוליטיים שנרשמו ביממה האחרונה ונתפסים בעיניהם כפעולה מכוונת. אמש חתמה מפלגת הליכוד על הסכם עודפים עם מפלגת הציונות הדתית-זהות. בעוצמה יהודית, שלה עדיין אין הסכם עודפים, תקפו את הצעד וטענו: "לצערנו הליכוד סירב לחתום על הסכם עודפים עם עוצמה יהודית, וזאת כחלק מניסיון הליכוד להקטין את עוצמה יהודית, ולהשאיר את בן גביר מחוץ לממשלת האחדות שהליכוד מתכנן עם איזנקוט".