0%
"החלטה מופקרת"

סמוטריץ' פותח חזית מול בג"ץ

השופטים יצחק עמית, אלכס שטיין וח'אלד כבוב דורשים מצה"ל לוחות זמנים להשבת פלסטינים למחנות הפליטים ג'נין, טול כרם ונור א-שמס – בניגוד מוחלט לעמדת גורמי הביטחון • השר סמוטריץ' מתריע מהתרעה אסטרטגית וקורא לרה"מ ולשר הביטחון: "לא לשתף פעולה"

שוקי כץ
אין תגובות
סמוטריץ' פותח חזית מול בג"ץ
בצלאל סמוטריץ'. צילום: יונתן סינדל/פלאש 90

החלטה שיפוטית שהתקבלה אמש מחייבת את כוחות הביטחון להציג לוחות זמנים להשבת פלסטינים למחנות הפליטים, מהלך שלטענת גורמים מדיניים וביטחוניים עלול לקעקע את הישגי הלחימה ולהביא להקמת תשתיות הטרור מחדש.

במוקד הסערה עומדת החלטת בג״ץ הנוגעת לג׳נין, טול כרם ונור א-שמס, לפיה צה״ל נדרש לתת לוחות זמנים להשבת ה״תושבים״ לבתיהם בניגוד להמלצת מערכת הביטחון, פסיקה שעוררה זעם רב במערכת הפוליטית.

בעקבות הפסיקה פרסם שר האוצר והשר במשרד הבטחון, יו״ר הציונות הדתית השר בצלאל סמוטריץ׳ הודעה תקיפה וחריפה במיוחד בה תקף את השופטים על ההתערבות בשיקולים ביטחוניים מובהקים; "התרעה אסטרטגית לאור החלטת בג״ץ המופקרת לפעול להחזרת ערבים לקיני הטרור בג׳נין ובטול כרם: שלושת שופטי בג״ץ – עמית, שטיין וכבוב, מסכנים את ביטחון ישראל. שופטים חסרי אחריות שלא מבינים שום דבר בביטחון מתערבים שוב, בדיוק כמו לפני ה 7 לאוקטובר בעזה, כובלים את ידי צה"ל ובמו ידיהם מביאים לשיקום תשתיות הטרור הערבי בצפון השומרון שנגדעו על ידי חיילנו הגיבורים בהנחייתנו כדרג מדיני".

בדבריו הרחיב השר את הביקורת גם לעבר שאלת חקר מחדלי העבר, והשווה את התנהלות בג"ץ כעת למדיניות שהובילה לאסון שמחת תורה; "אח"כ הם עוד יתיימרו למנות את וועדת החקירה שתחקור את האחראים לטבח הנורא כאשר הם עצמם צריכים להיות הנחקרים הראשיים".

לסיום קרא סמוטריץ' לראשי מערכת הביטחון והממשלה לפעול באי-ציות מפורש להנחיות בג"ץ ולהשלים את שינוי מערכת המשפט; "אני קורא לראש הממשלה ולחברי שר הבטחון להורות לצה"ל לא לשתף פעולה עם בית המשפט ולא לאפשר את הקמת מחנות הטרור מחדש. ביטחון ישראל הוא בלתי שפיט והוא מופקד אך ורק בידי מי שנושאים באחריות ונבחרו לשם כך על ידי העם. אנחנו נחושים להשלים את הרפורמה במערכת המשפט הישראלית ולבצר את ביטחון ישראל לדורות!".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.