אסון בצפון: אדם אחד נהרג ו-19 בני אדם נוספים נפצעו בצוהריים (שני) מפיצוץ נפל תחמושת בשטח חקלאי באזור מצפה פאר, סמוך לקיבוץ יפתח שברכס רמים. בין הנפגעים תלמידים ומורים מחטיבת הביניים בישיבה התיכונית אורט מעלות.
בעקבות האירוע הכריז צה"ל על אירוע רב-נפגעים והזניק למקום כוחות צבאיים נרחבים. שלושה מסוקים של חיל האוויר הגיעו לזירה עם צוותי 669, לצד כוח תאג"ד 82 וצוותי סילוק פצצות של יחידת יהל"ם. במרחב נפרסו גם כוחות מחטיבה 9 ומאוגדה 91.
לפי הפרטים הראשוניים, הנפגעים סיירו רגלית בשטח הפתוח כאשר אחד מהם דרך על נפל התחמושת או בעט בו בשוגג. בעקבות המגע הופעל הנפל, שבתוכו היה חומר נפץ, והפיצוץ גרם לפגיעות הדף ורסיסים בקרב הנוכחים. צוותי מד"א וצה"ל שהגיעו למקום נאלצו לקבוע את מותו של אחד הנפגעים. 19 נוספים פונו לקבלת טיפול רפואי, בהם פצועים במצב קשה ובינוני. מחקירה ראשונית של גורמי הביטחון בשטח עולה, כי אחד התלמידים הכניס פריט אמל״ח לתיקו, שלאחר מכן התפוצץ כשהתלמידים שהו סמוך לכביש.
ראש הממשלה בנימין נתניהו עודכן בפרטי האירוע ושוחח עם מנכ"ל מד"א אלי בין, שר החינוך יואב קיש ומזכירו הצבאי. מלשכת ראש הממשלה נמסר: "ראש הממשלה ביקש לוודא שהפצועים מתפנים במהירות האפשרית לבתי החולים וממשיך לקיים הערכות מצב שוטפות."
ממשרד החינוך נמסר: "מדובר באירוע קשה ביותר, ומחשבותינו עם הנפגעים ומשפחותיהם. משרד החינוך פועל בשעה זו, בשיתוף עם כוחות הביטחון וכלל גורמי המקצוע, למתן מענה לתלמידים, לצוותי החינוך ולמשפחותיהם. אנו מבקשים לנהוג באחריות ולהימנע מהפצת מידע שאינו מאומת, בשעה שפרטי האירוע עדיין מתבררים".