0%

סקר חדש: תיקו בגושים הליכוד ממשיך לרדת ומקבל רק 31 מנדטים

הליכוד בראשות נתניהו ממשיך בצלילת מנדטים ומגיע כעת ל־31 מושבים בלבד. כחול לבן ויש עתיד מגיעות בסקר הזה ל־29 מנדטים - 10 למפלגה בראשות גנץ ואשכנזי, 19 למפלגה של לפיד ויעלון, אשר עומדת כיום בראש האופוזיציה

מערכת המחדש
9 תגובות
סקר חדש: תיקו בגושים הליכוד ממשיך לרדת ומקבל רק 31 מנדטים
"ברית האחים" חוזרת? יאיר לפיד ונפתלי בנט | פלאש90

סקר מנדטים מתפרסם הבוקר ברדיו-103FM: בביצוע של מנחם לזר, מנהל פאנלס פוליטיקס, עולה כי בתוך כחודשיים איבד הליכוד 10 מושבים בכנסת. בסקר שערכנו ב־27 במאי עמדו לרשות מפלגת השלטון 41 מנדטים. כל אחד מהסקרים שפורסמו אחריו הציגו ירידה מתמדת, שהגיעה, כאמור, לנקודה הנמוכה ביותר הבוקר.

 הליכוד בראשות נתניהו ממשיך בצלילת מנדטים ומגיע כעת ל־31 מושבים בלבד. כחול לבן ויש עתיד מגיעות בסקר הזה ל־29 מנדטים – 10 למפלגה בראשות גנץ ואשכנזי, 19 למפלגה של לפיד ויעלון, אשר עומדת כיום בראש האופוזיציה.

הרשימה המשותפת מתחזקת במנדט אחד ל־16 מושבים, ימינה עם 13 מנדטים, וישראל ביתנו עם 8. במפלגות החרדיות אין שינוי של ממש: ש"ס עם 9 מנדטים, יהדות התורה עם 7. לישראל ביתנו, על פי סקר זה, 8 מנדטים, ולמרצ 7. חמש מפלגות נוספות נמצאות בשלב זה מתחת לאחוז החסימה, ובהן העבודה, שלא צפויה, נכון להיום, להגיע לכנסת הבאה. יחד איתה גם עוצמה יהודית, דרך ארץ, גשר והבית היהודי.

לו הבחירות היו מתקיימות היום, לגוש הימין היו יחד עם המפלגות החרדיות 47 מנדטים בלבד. ימינה, שלא מהווה כיום חלק ממנו, עשויה במצב כזה להשלים את הגוש ל־60 מושבים. לגוש המרכז־שמאל, יחד עם הרשימה המשותפת, 52 מושבים. אביגדור ליברמן, איפוא, שב לעמדת הכרעה כלשון מאזניים, שיכולה להעניק לימין את השלטון, או לייצר שוויון מוחלט בין הגושים.

עוד בסקר: 44 אחוזים מכלל הנשאלים סבורים כי משטרת ישראל מושפעת משיקולים פוליטיים באכיפת החוק בהפגנות אלה. 33 אחוזים מעריכים כי התנהלותה עניינית ומקצועית.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture