0%

'המחדש' מסביב לעולם: בשבדיה סבורים שאין צורך במסכות

מדור בעולם של 'המחדש' אוסף לכם את החדשות והכותרות מהעולם כולו, והפעם: שבדיה, סין, מצרים, לבנון, ארה"ב, סינגפור, ספרד ועוד • חדשות מסביב לגלובוס ב'המחדש'

אבי וולפסון
2 תגובות
'המחדש' מסביב לעולם: בשבדיה סבורים שאין צורך במסכות
חדשות העולם // צילום: משה שי, נאצר איותיה, יוסי זמיר, יונתן סינדל, חיים שוחט - Flash 90 | עריכה: אבי וולפסון - המחדש

שבדיה: האפידימיולוג הראשי של המדינה הצהיר אתמול "אנו לא רואים טעם לחבוש מסיכת פנים", במקביל לירידה במספר מקרי ההדבקה במדינה.

סין: גיבור מקומי: נהג משאית בסין, עצר בלב מקום הומה אדם לבדוק תקלה שהתעוררה במהלך הנסיעה כאשר לפתע התחילה המשאית לעלות באש. הנהג זינק למקומו על ההגה ונסע במהירות להרחיק את המשאית הבוערת. אזרחים שהיו שם וניצלו בזכותו צילמו את המשאית הבוערת בנסיעתה.

מצרים: משרד העתיקות המצרי פרסם על מציאת פסלים נדירים של המלך רעמסס השני ומלכים נוספים התגלו דרומית לקהיר.

לבנון: רבע מיליון מתושבי ביירות נותרו ללא קורת גג. בית החולים ניזוק קשה בפיצוץ. עשרות נעדרים תחת ההריסות. ראש הממשלה לשעבר חרירי: הם הרסו את ביירות. משלחות סיוע ממדינות בעולם עושות את דרכן ללבנון, נשיא צרפת מקרון יגיע לביירות בראש משלחת סיוע.

ארה"ב: תושב פלורידה רכש מכונית פורשה בהמחאה אותה הדפיס במחשב ומדפסת בבית. רק כעבור יומיים התגלתה התרמית והאיש נעצר.

סינגפור: הרשויות הודיעו כי נוסע שנכנס למדינה מחויב ללבוש אזיק אלקטרוני בכדי להבטיח כי הוא נמצא בבידוד 14 יום כנדרש. העונש על הסרת האזיק הוא קנס עד 10 אלפים דולר או מאסר 6 חודשים.

הבחירות לנשיאות ארה"ב: יועצו של ביידן אומר שאם ייבחר יעדיף פתרון דיפלומטי עם איראן. לגבי הסיוע האמריקני לישראל הוסיף כי ביידן לא יציב שום תנאי להמשך מתן הסיוע.

ממשל טראמפ: רעייתו של נשיא ארה"ב לשעבר אובאמה כתבה למעריציה כי היא סובלת לאחרונה מדיכאון – גם בגלל ממשל טראמפ.

המירוץ לחיסון: הממשל האמריקני ישלם מיליארד דולרם ל"ג'ונסון אנד ג'ונסון" עבור 100 מיליון מנות של החיסון שמפתחת, מחיר של מנת חיסון של החברה יהיה 10 דולר.

ספרד: זינוק במספר הנדבקים. אחרי תקופה ארוכה של ירידה במספר החולים, בשבועות האחרונים נרשמת עלייה חדה במספר הנדבקים היומי. אתמול יותר מ-5,000 חולים חדשים.

לוס אנג'לס: מושל לוס אנג'לס הכריז מלחמה כנגד התכנסויות המוניות בבתים. לאחר שסגרו את האולמות והברים החלה תופעה של מסיבות המוניות בבתים. מושל העיר הודיע כי ינתקו את החשמל והמים לבתים שהתקיימו בהם מסיבות. והמארגנים צפויים לעמוד לדין לעונש של 6 חודשי מאסר.

עשה דיאטה להורדת 100 ק"ג – כדי שיוכל לעלות על רכבת הרים.

צעיר בן 35 תושב ארה"ב ששקל 210 ק"ג הצליח להגשים את חלום חייו והשיל כמעט 100 ק"ג ממשקלו בתוך שנה כדי לעלות על רכבת ההרים עליה חלם לעלות כבר מילדותו. ביום הראשון עלה 4 פעמים על הרכבת.

וושינגטון פוסט מזהיר מתקוות יתר בחיסון לקורונה. החיסון רק תחילת דרך.

חיסון הקורונה בעיני הציבור המתודלק בציפיות בידי חברות התרופות הוא כמו סיום חד ומשמח לתקופת הקורונה אך הדרך ארוכה עד למיגור המחלה וכנראה יידרשו עדיין מסיכות וריחוק חברתי תקופה אחרי החיסון.

הפצתו ברחבי העולם, אימון הציבור ושיתוף הפעולה הבינלאומי. יידרשו חודשים – ואולי שנים – עד שהחיסון יגיע למספר מספיק של אנשים כדי לקבוע שהעולם בטוח. החיסון עצמו לא סוף פסוק מערכת החיסון נזקקת למספר שבועות לפיתוח הנוגדנים. חלק מהחיסונים מצריכים זריקה שנייה כעבור שבועות.

היעד להיות הראשון לא תמיד יש בכך יתרון, בשנות ה-50 יצא לשוק חיסון נגד שיתוק הילדים – כאשר אחד היצרנים שגה וגרם ל-40,000 ילדים לחלות, 51 נעשו משותקים וחמישה מתו. המחלה חוסלה סופית בארה"ב רק ב-1979. כאשר לציבור האמריקני היה אמון רב במדענים, ברפואה ובמוסדות ממשלתיים.

במקרה של הקורונה, די בנסיגה קלה כדי לגרום לתגובת נגד עוצמתית, הציבור שמקווה שהחיסון יתקן הכל עלול להתאכזב ולהגיב בהתאם בהימנעות מחיסון.

לעוד כותרות מהעולם 》》》

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture