0%

צפו: 60 שריפות פרצו מבלוני התבערה צה"ל הגיב בירי

טרור הבלונים מתגבר, ביממה האחרונה פרצו 60 שריפות ביישובי עוטף עזה הסמוכים לגדר, צה"ל ירה בתגובה לעבר המפריחים | צפו בתיעודים

חזקי ליפשיץ
10 תגובות
צפו: 60 שריפות פרצו מבלוני התבערה צה"ל הגיב בירי
שריפה פרצה כתוצאה מהפרחת בלונים מרצועת עזה | צילום: ביטחון שדה בטלגרם

החל מהבוקר (שלישי) פרצו כ-60 שרפות במוקדים שונים בעוטף עזה בעקבות התקלחות של בלוני תבערה. השרפות פרצו בתלמים, בארי, יער כיסופים, שדרות בסמוך למתקן של מקורות, בכניסה לכיסופים, אור הנר ושוקדה. כלל האירועים נמצאים בשליטתם של כוחות ההצלה. 

play-rounded-fill

בתוך כך, היום בשעות הצהריים צה"ל ירה לעבר חוליית משגרי בלוני תבערה על מנת להרחיק אותם ולמנוע מהם לשגר את הבלונים. הפלסטינים תיעדו את האירוע בעזרת מצלמה שבה אחזו, וניתן לראות כיצד הם זוחלים על הקרקע בשעה שצה"ל יורה לעברם. 

play-rounded-fill

אתמול פרצו 20 שרפות ביישובי העוטף ומאות דונמים עלו בלהבות. בחלק מהמקרים הבלונים נחתו ברחובות שונים בערי הדרום וטופלו על ידי חבלנים. בתגובה לעשרות בלוני התבערה ששוגרו, שר הביטחון וראש הממשלה החליפי, בני גנץ, הנחה אמש לסגור את מעבר כרם שלום. על פי החלטתו המעבר יפתח אך ורק להעברת ציוד הומניטרי ודלקים.

בהודעה שנמסרה ממתאם הפעולות בשטחים נכתב: "הפרחת בלוני תבערה והפרת השקט הביטחוני יפגעו בראש ובראשונה בתושבי רצועת עזה, בפיתוח הכלכלה ובניסיונות לשיפור המצב האזרחי של תושביה. צה"ל ומדינת ישראל יגיבו בתקיפות ובנוקשות על כל פגיעה בריבונותנו ובאזרחינו".

ביום ראשון בלילה תקפו כוחות צה"ל יעדים ברצועת עזה בתגובה על שיגור בלוני התבערה והנפץ לשטח ישראל במהלך היום. בצה"ל אישרו כי כלי טיס תקף עמדת תצפית של חמאס בצפון הרצועה, ושהתקיפה בוצעה בתגובה על הפרחת בלוני הנפץ מהרצועה ליישובי העוטף.

בתוך כך חמאס פרסם סרטון המתעד את הפרחת בלוני התבערה לעבר יישובי העוטף

play-rounded-fill

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?

    Hide picture