0%

באמירויות הצליחו כמעט להתגבר על הקורונה: מבזקי הקורונה מהארץ ומהעולם

אז מה חדש עם הנגיף הסיני? בישראל ההחלטה על סגר נדחתה ל-10 בספטמבר, ברוסיה כבר החלו בניסויים על בני אדם, ובאוסטרליה: מעצרים של מי אינו עוטה מסכה

אבי וולפסון
2 תגובות
קורונה | צילום: פלאש90

קבינט הקורונה: ב-10 בספטמבר תיעשה הערכת מצב, האם מקדם ההדבקה גבוה מ-1 והולכים לסגר מראש השנה או שהמקדם סביר וממשיכים במדיניות מקומית. שר האוצר מתנגד לסגר כללי ומעדיף טיפול נקודתי במוקדי 'אדומים'. סימנים שהמשק מתאושש ולא נחזיר אותו אחורה.

החיסון הרוסי: רוסיה הודיעה תחל בניסוי של החיסון החדש על 40 אלף בני אדם, והניסוי יפוקח על-ידי גופי מחקר זרים. עיתון במקסיקו מדווח כי רוסיה שולחת למדינה 2.000 מנות חיסון ״ספוטניק 5״ לניסוי שלב שלישי.

אוסטרליה: רק 450 מתים מקורונה 95% מהם מעל גיל 60. המשטרה שם אוכפת באדיקות את חובת חבישת המסכות. תיעוד ברשת של מעצרים בגין אי חבישת מסיכה.

עוד מחקר: בבריטניה נערך מחקר לעקוב אחר השלכות ארוכות טווח של הקורונה. 169 חולי קורונה שאושפזו (מתוכם 19 מתו), מתוך הנותרים 110 הסכימו להמשך מעקב במחקר, 81 מתוכם (73.6%) חוו סימפטומים כגון קוצר נשימה, עייפות מוגזמת, כאבי שרירים גם לאחר 12 שבועות. למרות שרובם החלימו מהסימפטומים הראשונים של המחלה כמו חום גבוה, שיעול, איבוד חוש ריח, הם עדיין מתקשים לחזור לעבוד ואף לבצע מטלות יומיומיות שגרתיות.

איחוד האמירויות, נתוני קורונה – מתחילת המגיפה חלו 65,341 בני אדם, נפטרו 367 ומניין המחלימים כיום עומד על 58,022. ביום רביעי דווח על 435 מקרים חדשים, מגמת ההדבקה בירידה. באיחוד האמירויות מתגוררים יותר מתשעה מיליון תושבים, מיליון הם אזרחי האמירויות והשאר עובדים זרים.

חיסון לקורונה: חברת התרופות פייזר [אמריקאית] הודיעה על חיסון פעיל כבר באוקטובר: תייצר 100 מיליון מנות עד שנת 2021.

סינגפור: חוקרים בסינגפור מצאו גירסה של קורונה שיותר מדבקת אך גורמת למחלה קלה. המחקר מסייע בפיתוח חיסונים ונגיפים קלים יותר.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.