0%

שקד הצהירה כי נתניהו לא פסול וננזפה על ידי בנט

יו"ר ימינה שוחח עם איילת שקד בעקבות ריאיון שבו אמרה כי אינה פוסלת אף מועמד לראשות הממשלה, "בוודאי שלא מישהו ממחנה הימין". | בליכוד תקפו: "קשה לסמוך עליהם שלא ילכו עם לפיד"

חזקי ליפשיץ
8 תגובות
שקד הצהירה כי נתניהו לא פסול וננזפה על ידי בנט
נפתלי בנט (צילום: דוברות מפלגת ימינה)

מיני סערה התחוללה היום במפלגת ימינה, יו"ר ימינה נפתלי בנט שוחח היום (רביעי) עם חברתו למפלגה ח"כ איילת שקד, בעקבות ראיון שבו לא שללה אפשרות להמליץ על ראש הממשלה בנימין נתניהו להרכבת הממשלה אחרי הבחירות הבאות. בדיווח שחשף העיתונאי יקי אדמקר ב'וואלה' נטען כי בנט נזף בשקד בשל דבריה, והבהיר לה כי המדיניות בימינה נקבעת על ידו.

שקד אמרה הבוקר בראיון לגלי צה"ל כי מפלגתה לא פוסלת אף אחד לראשות הממשלה "בוודאי לא מישהו ממחנה הימין". זאת, לאחר שנשאלה באופן מפורש אם מפלגתה תפסול את נתניהו. בנט נמנע עד כה לומר בראיונות לתקשורת שימליץ על נתניהו אחרי הבחירות הבאות, על מנת לנסות ולמשוך מצביעי ימין ומרכז למפלגתו בבחירות הבאות. חלק מחברי ימינה אף הצהירו כי ימליצו על בנט לראשות הממשלה, ובעקבות כך דברי שקד עוררו אצלו זעם.

גם בליכוד תקפו את שקד ורמזו על ברית פוליטית של ימינה עם יו"ר יעש עתיד-תל"ם יאיר לפיד, בניסיון להחליש את המפלגה בימין. השר דודי אמסלם כתב בטוויטר כי "אנחנו מודים לגברת שקד, אך לסמוך עליכם קצת קשה כרגע. נקווה בכלל שתקבלו לכך אישור מה'ברית החדשה' שלכם עם לפיד".

השרה מירי רגב הוסיפה כי בנט ושקד "תוקפים את נתניהו כבר שנים באובססיה". לדבריה, "קשה לסמוך עליהם שלא ילכו עם לפיד ברגע האמת". שקד כתבה לה בתגובה: "כשהשקר הופך לאמת והאמת לשקר, צריך דוברת מוכשרת, אחת שהצליחה לשווק את ההתנתקות בהתלהבות וחיפשה בית פוליטי במפלגת העבודה", כשכוונתה לתקופה בה כיהנה רגב כדוברת צה"ל, והגנה על מהלך הפינוי.

מימינה נמסר בתגובה: "היחסים בין יו"ר ימינה נפתלי בנט וח"כ איילת שקד מצוינים. השניים פועלים בתיאום מלא ובשיתוף פעולה. תוכן השיחות המתקיימות בין השניים באופן רציף הינו פרטי".

לאחר הבחירות האחרונות, ימינה נותרה באופוזיציה. נתניהו ובנט לא הצליחו להגיע להסכמות על כניסת המפלגה לממשלה, בין היתר בשל מיעוט תפקידים שהוצע למפלגה, ופערים אידיאולוגיים מינוריים ביניהם. נתניהו שכנע את השר רפי פרץ, שהיה חלק מהרשימה בבחירות האחרונות, להתפצל ממנה תמורת תפקיד שר – והוא נכנס לממשלה ללא שאר חברי המפלגה.

מאז, בנט מוביל קו ביקורתי מאד נגד נתניהו והממשלה, בעיקר ברקע תפקודם במשבר הקורונה. הוא הקים קבינט קורונה אזרחי אלטרנטיבי, כתב ספר "איך לנצח במגיפה" ובו העלה ביקורת נגד מקבלי ההחלטות, ומסייר ברחבי הארץ בקרב עצמאים ובעלי עסקים. בשבועות האחרונים מפלגתו עלתה בסקרים, והיא נעה על מספר דו ספרתי, סביב ה-16 מנדטים.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture