0%

צעד היסטורי אחרי 50 שנה: האמירויות ביטלו את חוק החרם נגד ישראל

הנשיא חליפה בן זאיד אל-נהיאן ביטל את החוק משנת 1972 - והורה להסיר את החרם הכלכלי על ישראל, בהודעה רשמית שהתפרסמה באיחוד האמירויות נכתב כי יחידים וחברות באמירויות יהיו רשאים לבצע הסכמים עם גופים או אנשים השוהים בישראל

מערכת המחדש
7 תגובות
צעד היסטורי אחרי 50 שנה: האמירויות ביטלו את חוק החרם נגד ישראל

נשיא איחוד האמירויות, חליפה בן זאיד אל-נהיאן, הוציא צו המבטל את חוק החרם על מדינת ישראל ומאפשר סחר והסכמים כלכליים בין שתי המדינות – כך דיווחה היום סוכנות הידיעות הרשמית במדינה. על פי הודעת הסוכנות, הצו מכוון "לתמיכה בשיתוף פעולה הדדי שיבסס ליחסים בין שתי המדינות".


משמעות הצו היא שיחידים וחברות באיחוד האמירויות יהיו רשאים להתקשר בהסכמים עם גופים או אנשים השוהים בישראל או שייכים לה על ידי לאומם, מבחינת פעולות מסחריות, פיננסיות, או כל עיסוק אחר מכל סוג שהוא.

ביום שני צפויה לצאת הטיסה המסחרית הראשונה וההיסטורית של "אל-על" מנמל תעופה בן גוריון לבירת איחוד האמירויות – אבו דאבי. בטיסה תגיע משלחת ישראלית יחד עם יועצים קרובים של נשיא ארה"ב דונלד טראמפ וביניהם ג'ארד קושנר, שתיווכו במשא ומתן בין ישראל לבין איחוד האמירויות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture