0%

רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם • הכותרות שהעסיקו היום את העולם

מיזם מקוון של עיריית פיטסבורג בו לא צריך ישיבות מועצה וחברי מליאה התושבים יחליטו על התקציבים, נחשפה מסורת עתיקה: שבט האינדונזי שמשאיר את המתים בבית כמה חודשים, ביקורו של מנהיג חמאס, אסמאעיל הניה בביירות שתוכנן להשבוע - בוטל, טראמפ סוגר פערים בסקרים

חזקי ליפשיץ
16 תגובות
רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם • הכותרות שהעסיקו היום את העולם
חדשות העולם // צילום: משה שי, נאצר איותיה, יוסי זמיר, יונתן סינדל, חיים שוחט - Flash 90 | עריכה: אבי וולפסון - המחדש

קליפורניה: המדינה הקימה צוות מיוחד לבדיקת הפיצויים המגיעים לשחורים על העבדות ואי השיוויון באמריקה ההיסטורית, סכומי הפיצוי הנדונים הם אדירים. ברוח התקופה. ההצעה שנדונה היא מתן פיצוי של כ-800,000 דולר לכל משק בית אפרו-אמריקני. בקליפורניה חיים כ-5.5% מהשחורים שבארה"ב, היא תצטרך לשלם לפי ההצעה כחצי טריליון דולרים לתושבים השחורים. המועמדת לתפקיד סגנית הנשיא, הסנאטורית קמלה האריס, גם היא מקליפורניה כבר הודיעה שהיא תומכת במהלך. רק שכחה פרט קטן, שאחד מאבות אבותיה היו לו 100 עבדים.

הדשא של השכן שקוף יותר: מיזם מקוון של עיריית פיטסבורג בו לא צריך ישיבות מועצה וחברי מליאה. התושבים ישפיעו על תקציב העירייה. התושבים יוכלו להציע תיקונים לתקציב ויוכלו להמליץ על ניוד כספים מסעיף כזה לסעיף אחר או לדוגמא לוודא שיש תקציב מספק לטובת תאורה או גינון ברחובות העיר.

סכר שלושת הערוצים בסין. האם סין על סף אסון ? לאחר גשמים עזים שנמשכים בסין שבועות ארוכים, הסכר הענק הגיע לנקודה קריטית ומומחים חוששים שהסכר לא יעמוד בפני זרמי המים האדירים. מיליוני אזרחים סיניים החיים במורד הסכר נמצאים בסכנה ערים עלולות להיכחד. והמשטר ממשיך להסתיר מהם ומהעולם את המצב.

מוזרים: מסורת עתיקה: שבט האינדונזי שמשאיר את המתים בבית כמה חודשים. ובהמשך מוציא את המתים מקברם, מלביש אותם ומדליק להם סיגריה. בשבט טוראחה בחודשים הראשונים המת נשאר בבית, ובני המשפחה מדברים ומאכילים אותו. בהמשך הגופות נטמנות באדמה רק כדי ש-3 שנים לאחר מכן יוציאו אותן שוב לצילום משפחתי וסיגריה.

נאום ביידן בעצרת בחירות: יותר שוטרים מתו השנה מקורונה מאשר בסיורי בטחון. אחד מכל שישה עסקים קטנים במדינה נסגר. האם אתם מרגישים בטוחים אצל טראמפ ?

רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם • הכותרות שהעסיקו היום את העולם
ג'ו ביידן

מי יירש את ר"מ יפן ?  העוזר הנאמן או היריב: פרישתו מהתפקיד של ראש ממשלת יפן שינזו אבה פתחה מאבק ירושה במפלגת השלטון. זהות היורש תיקבע בהצבעה פנימית במפלגה בעוד כשבועיים, למפלגת השלטון יש רוב מוחלט בפרלמנט כך שמי שייבחר צפוי להתמנות מיד לראש הממשלה הבא,. אחד המועמדים הוא מזכיר הממשלה, יושיהידה סוגה בן ה-71. סוגה היה עוזרו הנאמן של אבה ומונה על ידו לתפקיד המזכיר. סוגה זוכה לתמיכה משמעותית בקרב חברי הפרלמנט של המפלגה, אך באם הבחירה תתקיים בפריימריז נרחבים סיכויי של סוגה פוחתים וימצא מולו את שר ההגנה לשעבר שיגרו אישיבה בן ה-63. מתנגד מובהק של ראש הממשלה הפורש הזוכה לתמיכה נרחבת בציבור,

התקשורת בלבנון: ביקורו של מנהיג חמאס, אסמאעיל הניה בביירות שתוכנן להשבוע – בוטל. 

סקר ארצי של מכללת אמרסון: ביידן מוביל על טראמפ 49%-47%, צמצום של 2 נקודות אחוז לעומת סקר קודם. טראמפ צמצם את הפער וכעת הוא עומד על יתרון של 2 נקודות אחוז לטובת ג'ו ביידן. לראשונה מאז כניסתו לתפקיד, שביעות הרצון מטראמפ מתקרבת ל-50% שביעות רצון.

בלוגרים בעולם משוכנעים: ישראל ואיחוד האמירויות מקימות בסיסי ריגול משותפים. האתרים מדווחים שהאמירויות וישראל מתכוננות להקים בסיסים באיי סוקוטרה כדי לעקוב אחר איראן והחות'ים וכי לאחרונה ביקרו קצינים ישראלים באזור.

רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם • הכותרות שהעסיקו היום את העולם
ראש המשלחת הישראלית מאיר בן שבת עם היועץ לביטחון לאומי של האמירויות (צילום: עמוס בן גרשום, לע"מ)

רואנדה: גיבור מקומי נעצר בחשד לטרור. פול רוססבגינה, שסייע בהצלת כאלף בני טוטסי במהלך הטבח שהביא למותם של כמעט מיליון בני אדם, נעצר והובא לבית משפט בגין תכנון ומימון פעולות טרור.

ארדואן: 'יוון וצרפת חמדניות וכושלות'. על רקע המתיחות עם טורקיה, חיילי קומנדו יוונים הגיעו לאי קסטלוריזו, הנחשב לשטח מפורז . אנקרה דושת שיתפנו. כוחות של הצי הצרפתי בדרכם לאזור.

רוסיה: אחרי הרעלת יו"ר האופוזיציה: עוד מקרה נגד פעיל שתוקף את פוטין. איגור ז'וקוב, שהיה ממובילי המחאה נגד הקרמלין בשנה שעברה, נמצא פצוע בפתח ביתו אחרי שהותקף על ידי שני אנשים.

אינדונזיה: תיירת שהגיעה לכפר נידח מצאה אשה כלואה בתא כבר 25 שנה. תושבי הכפר הנידח כלאו את האישה הלוקה בנפשה.

ממשל טראמפ עוצר את תדרוכי המודיעין לקונגרס על הבחירות בגלל "הדלפות": הדמוקרטים הגיבו בזעם: 'זוהי בגידה בזכות הציבור לדעת'.

תנין מפלצתי נלכד בנהר פלורה בצפון אוסטרליה. התנין משקלו 350 ק"ג באורך של 4.4 מטר:

גרמניה; מפגינים מהימין הקיצוני נבלמו לאחר נסיון פריצה לבניין הפרלמנט במהלך הפגנה נגד הגבלות של הממשלה בשל נגיף הקורונה.

רוסיה: רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם. הרופאים ברוסיה היו בהלם כשהתברר להם כי הנחש הזדחל לתוך גרונה של אישה בזמן שישנה בגינת ביתה. סרטון שצולם במהלך הניתוח חשף את רגעי ההלם של התגלית. אחד הרופאים מוציא צינור שהוחדר דרך הגרון כדי ללכוד את העצם בקיבתה. הצינור חושף כי מדובר בנחש, ואחות שתופסת אותו מיד נרתעת לאור גודלו ואורכו, לקולות הזעזוע של כל הנוכחים בחדר.

רופאים שלפו נחש באורך של יותר ממטר מבטנו של אדם • הכותרות שהעסיקו היום את העולם
צילום פלאש 90

סודאן חתמה על הסכם שלום עם כמה ארגוני מורדים. השלטון הזמני ו-5 קבוצות חמושות, בהן 4 מדארפור, חתמו על ההסכם בדרום סודאן השכנה, אך כמה פלגים משמעותיים סירבו להצטרף. הממשל רוצה לסיים את הסכסוכים שהחלו תחת השלטון הקודם.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture