0%

תקרית: צוללן חדר לישראל מירדן בחופי אילת

תרחיש (דפ"א) שהטריד את חיל הים הישראלי במשך שנים התממש היום (ד') כאשר באירוע חריג צוללן ירדני חצה את ים סוף והגיע לאילת. הצוללן נתפס. בעקבות האירוע, המשטרה וצה"ל הגבירו כוננות בעיר הדרומית.

חזקי ליפשיץ
2 תגובות
תקרית: צוללן חדר לישראל מירדן בחופי אילת

אירוע חריג נרשם היום (רביעי) באחד מחופי אילת: צוללן ירדני שצלל מירדן לישראל יצא מהמים. היציאה שלו מהמים עוררה חשד ואינדיקציות שנבדקות במשטרה.

מפקד מרחב אילת, נצ"מ קובי מור מפקד כעת על האירוע ומפקח על החקירה. כוחות גדולים במשטת מרחב אילת נמצאים במקום. בין היתר נבדק האם הצוללן הגיע לבד, והאם הביא איתו דברים שנמצאים בקרקעית הים.

צוללני משטרה סורקים את האזור. הצוללן עבר נוהל מעצר חשוד ונעצר. הוא מובא כעת לחקירה. מבדיקה ראשונית, לא מדובר באירוע פח״ע. כוחות צה"ל סורקים במרחב והאירוע מתוחקר.

אחת השאלות העולות מהמקרה היא האם מותקנת באילת טכנולוגיה לזיהוי צוללנים. בעוד לא ברור האם צה"ל השקיע את המשאבים בגבול הימי היחסית שקט לאורך ימות השנה,

אם צוללן יחליט לעשות חלק מהדרך בכלי שיט צף , ואת יתרת הדרך בצלילה, הסיכוי לתפוס אותו טרם הגעתו לחוף – קטנה. אפילו קטנה מאד. 

מרשות הטבע והגנים נמסר: "לפני שעה לערך זוהה שב"ח ירדני שוחה לעבר שמורת האלמוגים. שתי פקחיות רשות הטבע והגנים זיהו את השחיין במים עד לעלייתו בחוף, תפסו אותו והזעיקו משטרה. האירוע מנוהל על ידי צוות שמורת האלמוגים והועבר להמשך טיפול של צה״ל ומשטרת ישראל. שמורת האלמוגים הוכרזה כשטח בטחוני סגור כרגע כולל שטח הים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture