העיתון "ניו יורק טיימס" מדווח כי ראש הממשלה בנימין נתניהו היה בסוד העניינים של התוכנית של ממשל טראמפ למכירת חבילת נשק לאיחוד האמירויות ואף הסכים למכירת חמקנים מסוג F-35 למדינה.
גורמים המעורים בנושא אמרו כי נתניהו בחר שלא לחסום את העסקה בין וושינגטון לאבו דאבי. הם טענו כי הצהרותיו בנוגע לעסקה "שקריות" והוסיפו כי במהלך פגישתו עם מזכיר המדינה האמריקני מייק פומפאו בשבוע שעבר בירושלים, האחרון "החזיר אותו בחזרה לקו האמריקני".

לפני שבועיים חשף נחום ברנע כי הסכם הנורמליזציה בין ישראל לאיחוד האמירויות, שהוגדר בתחילה כהסכם שלום תמורת סיפוח, כולל למעשה עסקת נשק בת עשרות מיליארדי דולרים, שכוללת מטוסי חמקן F-35, מל"טים ועוד. העסקה, שהוקפאה עד עתה בגלל התנגדות ישראל, תופשר בקרוב על ידי הממשל האמריקאי – והיא זו ששכנעה את שליט האמירויות להסכים למהלך.
גורם בכיר באמירויות אישר אז כי שלושת הצדדים – הישראלים, האמריקאים והאמירתים – סיכמו על השבחת היכולת הצבאית והארסנל של איחוד האמירויות, כחלק מהסכם השלום עם המדינה. הגורם אף אמר באופן חד משמעי כי נתניהו היה מודע ונתן את הסכמתו לאורך כל הדרך וכי הדבר לא רק התנהל בערוץ של האמירתים מול האמריקאים, הבוקר כאמור הניו יורק טיימס מאשר את הפרסום