ועדת השרים לענייני אזורים מוגבלים אישרה את הוצאת העיר רכסים מרשימת הערים האדומות.
המועצה המקומית נחשבת כעת ליישוב צהוב על פי נתוני התחלואה, מחר יוכרע לגבי הערים ביתר עילית ומודיעין עילית
חברי קבינט הקורונה יידרשו מחר גםמלבחור בדיונים בין שתי חלופות – הראשונה פתיחת כיתות א' עד ד', במתווה כפי שפורסם ואושר, או חידוש המסחר, פתיחת חנויות הרחוב ואולי גם קניונים וצימרים, כך דיווח מתן חודרוב ב'חדשות 13'
במשרד האוצר מעריכים שהחזרת לפעילות חלק מהסחר תתרום למשק מיליארד וחצי שקלים בשבוע, לכן שר האוצר ישראל כ"ץ יתמוך בחילופים, בניגוד לעמדתו של שר החינוך יואב גלנט.
בתי הספר היו צפויים להיפתח ב-1 בנובמבר למניינם, ואם תתקבל ההחלטה לדחות את חזרתם לפעילות, הם ייפתחו באמצע החודש.
נציגי מערכת הבריאות צפויים להבהיר לחברי הקבינט כי לא ניתן לפתוח את שני הענפים במקביל. נוסף על כך, תעלה התנגדות מוחלטת לכל קיום החתונות, גם במתווה שהציע שר הפנים אריה דרעי.
בתוך כך, קבינט המומחים של ממונה הקורונה, הפרופסור רוני גמזו, מציינים כי אמינות נתוני התחלואה הנמוכים מוטלת בספק. לדבריהם, אין מספיק נדבקים חדשים ביישובים בהן שיעור ההדבקה היה דו-ספרתי, וכעת יש בהם אחוזים ספורים. כמו כן, באותם יישובים נערכות פחות בדיקות בזמן שצריך לקיים יותר מהן.
עוד אמרו המומחים ל"חדשות 13" כי בעקבות נתוני תחלואה אלו, מקבלי ההחלטות צריכים להיות זהירים יותר עם ההקלות ולהקפיד לשמור על פער של שבועיים בין הצעדים.