ביום שישי הקרוב תוגש לבית הנבחרים בארה"ב הצעת חוק שתבקש לספק לישראל פצצות חודרות בונקרים, הפצצה הלא גרעינית הגדולה ביותר בארסנל הנשק האמריקאי, כך דיווח היום (שלישי) ה-"Jewishinsider".
על פי הדיווח, הנציגים ג'וש גוטהיימר ובריאן מאסט צפויים להציג השבוע חקיקה דו-מפלגתית שתבקש לספק לישראל את הפצצה הגרעינית שלה היכולת לפגוע במתקני הגרעין השמורים של איראן.אולי יעניין אותך גם
הצעת החוק תפתח את האפשרות להעברת הפצצה שנועדה להוציא מטרות עמוק מתחת לאדמה לישראל, אם איראן תחליט להאיץ את תוכנית הגרעין שלה.
השימוש המבצעי הראשון בפצצה חודרת הבונקרים (צילום: משרד ההגנה של ארצות הברית)
"עלינו להבטיח שבעלת בריתנו תהיה מצוידת ומוכנה להתמודד עם מגוון רחב של איומים, כולל איום גרעיני מצדה של איראן", אמר גוטהיימר והוסיף: "לכן אני גאה להציג את הצעת החוק הדו-מפלגתית הזו כדי להגן על ישראל מפני איראן וחיזבאללה, ולחזק את היתרון הצבאי היוקרתי וההיסטורי שלנו באזור עם תחמושת 'שוברת בונקרים'".
לדבריו, "אסור שאיראן וארגון הטרור שלה יוכלו לאיים על ארה"ב או על ישראל בנשק גרעיני".
ב'מעריב' מציינים כי צעד זה יחייב את משרד הביטחון לדווח לקונגרס האמריקאי על יכולות ההרתעה של ישראל, כמו גם על היתרונות האסטרטגיים של הפצצה. גוטהיימר מתכנן להציג את הנוסח הסופי של הצעת החוק, שעדיין נמצאת בשלבי דיון, ביום שישי.