0%

בניסיון להשתלט על המגיפה: ישראל בוחנת מתן סיוע רפואי ברשות

בשל זינוק דרמטי בתחלואה ברשות הפלסטינית – נתניהו הורה בדיון לבחון לאלתר את סגירת המעברים לשטחים הפלסטיניים.

חזקי ליפשיץ
3 תגובות
יו"ר הרשות הפלסטינית אבו מאזן | צילום: פלאש90

בישראל בוחנים מתן סיוע רפואי לרשות הפלסטינית. ראש הממשלה בנימין נתניהו גם הורה היום (רביעי) לבחון את סגירת המעברים לשטחים הפלסטיניים ביהודה ושומרון. מקדם ההדבקה ביהודה ושומרון ורצועת עזה עומד על 1.4.

ביממה האחרונה התגלו ביהודה ושומרון 1,107 חולים חדשים ומניין החולים הפעילים עומד כעת על כ-7,500 בני אדם. עד כה מתו מהנגיף בגדה יותר מ-500 בני אדם. ברצועת עזה התגלו ביממה האחרונה 613 נדבקים חדשים ומספר החולים הפעילים עומד כעת על 6,803 בני אדם. 6 בני אדם נוספים מתו ביממה החולפת ומניין המתים עומד כעת על 78.

נציג משרד הבריאות הפלסטיני בעזה, יוסוף אבו א-ריש, אמר כי המטרה כעת היא לעצור את התפשטות הנגיף ברצועה. לדבריו, עוצר מלא אינו פתרון קבע ויוחלט עליו רק במצב של "התשה של מערכת הבריאות".

ראש הממשלה הפלסטיני, מוחמד אשתייה, הודיע השבוע כי החל מיום שישי הקרוב ועד ליום ראשון יחול עוצר מלא בכל מחוזות הגדה בשליטת הרשות הפלסטינית וייסגרו כל החנויות, למעט מאפיות ובתי מרקחת. זאת על רקע התפשטות הקורונה בגדה. צעד נוסף עליו הכריז אשתייה לצמצום התחלואה, שיחל בשבועיים שלאחר העוצר המלא – עוצר לילי בין השעות 19:00 בערב ל-6:00 בבוקר.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.