0%

בכחול לבן מנסחים פשרה לנתניהו

במפלגה של השר גנץ אישרו לעיתון "ישראל היום" כי מתגבשת הצעה לדחיית התקציב שתוגש לרה"מ לנתניהו , אך גורמים בכחול לבן מעריכים כי הסיכוי שנתניהו יסכים להצעת הפשרה שתציג כחול לבן - נמוכה

מערכת המחדש
תגובה אחת
בכחול לבן מנסחים פשרה לנתניהו
גנץ בסיור בגבול סוריה | צילום: אריאל חרמוני משרד הביטחון

במפלגת כחול לבן נבדקת האפשרות לפתרון המשבר הפוליטי ולהסכמה לדחייה של תקציב המדינה. זאת, בתנאי שנתניהו יסכים לקבל את הסכם הפשרה שינוסח על ידי כחול לבן. כך מדווח העיתון "ישראל היום".

על פי הדיווח, הדחייה תתאפשר לתאריך שייקבע בין המפלגות, ובתמורה יתחייב ראש הממשלה נתניהו, כי אם יפיל את הממשלה לפני מועד הרוטציה, הוא יצטרך לפנות את כיסא רה"מ לראש הממשלה החליפי בני גנץ.

במפלגתו של גנץ דורשים להעביר את תקציב המדינה ושולחים איומים חוזרים ונשנים שלא יהססו לפרק את הממשלה אם התקציב לא יעבור עד 23 בדצמבר. עם זאת, בכירים בכחול לבן מאשרים שלמרות האיומים, הם יהיו מוכנים לדחות מעט את מועד העברת התקציב.

בכחול לבן לא מעוניינים לפרק את הממשלה ולמצוא את עצמם במציאות הרעועה שהסקרים מנבאים להפ בבחירות הקרובות.

במפלגה הבהירו כי אם נתניהו לא יסכים להצעת הפשרה, הוא חושף את עצמו בעיני הציבור כמי שמחזיק בתקציב המדינה כבן ערובה. יחד עם זאת, אם נתניהו יפתיע את כחול לבן ויסכים להצעת הפשרה שמתגבשת בימים אלה, בכחול לבן מוטרדים מאוד מכך שסיכום כזה עלול לא לעבור את מבחן בג"ץ.

מכחול לבן נמסר בתגובה, "לצערנו, אין כל שיח עם הליכוד שמסרב להעביר תקציב מדינה ופוגע בקשישים, בנכים, במיליון מובטלים ומדרדר את כלכלת ישראל אך ורק בשל המשפט של נתניהו".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.