מאות מסעדנים ברחבי הארץ מאיימים היום שהם יפתחו את המסעדות להושבה – ואף מזמינים אנשים להזמין מקום מראש – כך מפרסמת הערב מעיין פרתי. הודעת המסעדנים מגיעה לאחר הודעת פורום ראשי המסחר על הפעלת כלל העסקים, המסעדות, השווקים והקניונים מסוף השבוע הקרוב.
מתווה הפתיחה המתוכנן, תחת תו סגול מחמיר, יכלול שמירת מרחק של שני מטרים בין שולחנות, תפוסה של עד 70% באוויר הפתוח ו-50% בתוך המסעדה, אלכוג'ל לחיטוי ידיים וחובת עטיית מסכות ומדידת חום בכניסה. המלצרים יעבדו לפי חלוקה לקפסולות.
בהתארגנות המסעדנים הפרטיים אמרו: "מהסגר השני פתחו את כל המסחר ואותנו השאירו סגורים, אנחנו לא מוכנים לזה. מיום חמישי עד ראשון אנחנו פותחים את המסעדות בארץ לפי תו סגול, כרגע מדובר על מאות מסעדנים שבעד ולא מפחדים מהמשטרה".
עם זאת, יש לא מעט מסעדנים שמתנגדים לכך ולא מוכנים לפתוח ביום חמישי, כיוון שהם כן חוששים שהמשטרה תפשוט על המסעדות ותקנוס אותן עקב כך שעברו על ההנחיות: "לפתוח מסעדה זה לא מהיום להיום, אני חי בתוך עמי, יש מלא חולים קשה, המחלקות מפוצצות. להחזיר עובדים מחל"ת ואחרי חודש שוב להחזיר לחל"ת זו בעיה".