0%

צה"ל: "הגענו לחסינות עדר, 80% חוסנו"

בצה"ל מסכמים את מבצע החיסונים בסיפוק רב, כאשר 80% מכלל החיילים חוסנו נגד נגיף קורונה, מה שמאפשר התכנסויות ואימונים

מערכת המחדש
13 תגובות
צה"ל: "הגענו לחסינות עדר, 80% חוסנו"
חיילי צה"ל | אילוסטרציה // צילום: פלאש 90

בצה"ל מסכמים היום (חמישי) 10 שבועות של מבצע חיסונים מקיף עם 81% מכלל החיילים שחוסנו או החלימו. ראש אגף טכנולוגיה ולוגיסטיקה האלוף איציק תורג'מן וקצין הרפואה הראשי פרופ' אלון גלזברג הכריזו בגאווה: "צה"ל הוא הצבא הראשון בעולם שמגיע לחסינות העדר בזכות מבצע החיסונים" – הפרטים הובאו ב-N12.

האלוף תורג'מן אמר: "מדובר במבצע לוגיסטי מורכב ביותר בעיקר בשל מגבלות החיסון, המפקדים הפגינו מנהיגות, הרתמות. עשינו את זה בזמן הקצר ביותר, באופן מדויק – הצלחת המבצע תאפשר לנו לחזור לשגרה מסוימת". עוד העריך תורג'מן כי כבר בשבוע הבא שיעור המתחסנים בצבא יגיע ל-85%.

קצין הרפואה הראשי פרופ' גלזברג הוסיף: "צה"ל הוא הארגון הראשון בעולם שחוסן. עד לפני חודשיים זה היה נראה בלתי אפשרי, עשינו את זה בלמידה כל יום, יש לנו הרבה מה להתגאות בו. קיימנו שיתוף פעולה מצוינת עם המערכת האזרחית".

פרופ' גלנזברג הסביר: "זה שהמסה הגדולה של צה"ל מחוסנת נותן לנו להתנהג אחרת, התכנסויות ואימונים ליחידות מחוסנות מעל 90%. זה מאפשר לנו גם להסתכל קדימה ולהיות אופטימיים, אך אנחנו ממשיכים לשמור על ההנחיות ולקיים הערכות מצב מידי יום".

משחוסנו רוב החיילים, כעת נותרת השאלה של מתגייסים חדשים – ובצבא מתכוננים להמשיך ולעסוק בנושא גם במחזואי הגיוס הקרובים. "אנחנו ניתן מענה בנושא", הסבירו הקצינים. "הבה"דים הם המקומות הכי רגישים שלנו. החיסון יגיע לחיילים ככל שניתן. כמובן שיתנהלו בקפסולה בשבועות הראשונים. הקורונה לא נעלמת, היא תמשיך לאתגר אותנו בשבועות הבאים. ככל שאחוזי המתגייסים המחוסנים יעלו, נהיה במצב יותר טוב".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture