0%

שר החוץ של איראן מאשים את ישראל בחבלה במתקן בנתאנז

אתמול מסר דובר הארגון לאנרגיה אטומית באיראן, בהרוז קמלבאנדי, כי תאונה פגעה באספקת החשמל במתקן. "החשמל נפגע במתקן בנתאנז. התקרית לא גרמה לנפגעים או לזיהום"

מערכת המחדש
3 תגובות
שר החוץ של איראן מאשים את ישראל בחבלה במתקן בנתאנז
איראן -אילוסטרציה \ מתוך הטוויטר של הממשל האיראני

שר החוץ של איראן, מוחמד ג'וואד זריף, האשים הבוקר (שני) את ישראל בחבלה במתקן להעשרת אורניום בנתאנז ואמר: "הציונים רוצים לנקום בנו על ההצלחה בדרכנו להסרת הסנקציות, אבל לא נאפשר זאת וננקום בציונים על פעולותיהם".

הלילה אמרו גורמי מודיעין בארה"ב ובישראל כי עקב החבלה במתקן בנתאנז, לאיראן יידרשו לפחות תשעה חודשים עד שתוכל לחדש את פעולת המתקן, כך פורסם בניו יורק טיימס. שני הגורמים אמרו כי בנתאנז התרחש פיצוץ חזק שהרס לחלוטין את מערכת החשמל הפנימית – המוגנת באופן משמעותי – שמספקת כוח לצנטריפוגות התת קרקעיות שמעשירות את האורניום. הגורמים הוסיפו כי לישראל היתה יד בתקרית. 

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.