מטחי כבוד לכבוד הנסיך פיליפ בעלה של מלכת בריטניה אליזבת שמת ביום שישי בטירת וינדזור. הוא היה בן 99.
סוללות תותחים בלונדון, אדינבורו, קרדיף ובערים אחרות ירו 41 מטחים בהפרש של דקה משעות הצהריים. תותחים נורו גם מספינות הצי המלכותי בים.
בכירים בארמון בקינגהאם אמרו כי הלווייתו של הנסיך פיליפ תתקיים ב -17 באפריל בטירת וינדזור במסגרת משפחתית מצומצמת ויהיה סגור לציבור. בהודעת הארמון נכתב כי פיליפ, המכונה גם הדוכס מאדינבורו, היה שותף מראש לתכנון ההלוויה והמתכונת המשפחתית המצומצמת היא גם בהתאם לבקשתו.
טירת וינדזור 40 ק"מ מערבית ללונדון, שם העביר פיליפ את השבועות האחרונים. הלוויתו תיערך בקפלה של סנט ג'ורג 'בטירה, במקום בו נערכו הלוויות וגם החתונות של משפחת המלוכה.
נציגי ארמון אמרו כי הטקס יתנהל בקפידה בהתאם להנחיות הממשלה בקורונה המגבילות את מספר האנשים שמשתתפים בהלוויות. הם סירבו לומר האם משפחת המלוכה תידרש ללבוש מסכות בזמן ההלויה.