0%

רה"מ נתניהו בביקור בעכו: "נפעל בכל הכוח להחזיר הביטחון לערי ישראל"

רה"מ נתניהו ביקר היום בתחנת המשטרה בעכו שם אמר כי "אנחנו ממשיכים במאמץ לעצור את האנרכיה, להחזיר את המשילות לערי ישראל באגרוף ברזל אם צריך, בכל הכוחות הנדרשים ובכל הסמכויות הנדרשות"

חזקי ליפשיץ
אין תגובות

ראש הממשלה התייחס לאירועים האלימים ברחוב הערבי. לאחר שביקר בעכו, שם נרשמה אלימות קשה והתפרעויות נגד יהודים ובעלי עסקים של יהודים, אמר נתניהו כי "אנחנו במאבק בכמה חזיתות. אתמול בלילה לאחר הדיונים וההחלטות בקריה לגבי רצועת עזה, הלכתי בשתיים לפנות בוקר ללוד, עוד חזית שנפתחה שם של אנרכיה. נתנו שם גם כן החלטות והזרמת כוחות, והיום בצהריים כאן בעכו. אנחנו ממשיכים במאמץ לעצור את האנרכיה, להחזיר את המשילות לערי ישראל באגרוף ברזל אם צריך, בכל הכוחות הנדרשים ובכל הסמכויות הנדרשות".

עוד אמר כי מדובר ב"דבר שהוא בלתי נסבל. זה מזכיר לנו מראות מהעבר של עמנו ואנחנו לא יכולים לקבל את זה – בוודאי לא במדינתנו. ההנחיה הראשונה שלי היתה להזרים כוחות מג"ב מאיו"ש לעזור למשטרת ישראל, וזו הנחיה שבוצעה. הכוחות האלה הגיעו ללוד, לעכו ולמקומות אחרים. הם נשלטים עכשיו על ידי המשטרה בצורה שלא היתה קודם לכן – וזה חשוב. שנית, ביקשתי לצייד אותם בסמכויות מצב חירום. גם על זה היה קצת מאבק אבל פתרנו את הבעיה המשפטית הזו. עכשיו הם מצוידים בכלים כולל במקרה הצורך, להטיל עוצר".

הוא סיכם: "צריך להבין שדבר ראשון אנחנו רוצים לעצור את גל המהומות. אני קורא לכל מנהיגי הציבור, בראשם מנהיגי הציבור הערבי, לגנות ולפעול בכל דרך לעצור זאת. בכל מקרה אנחנו נפעיל את הכוח הריבוני שנמצא בידינו כדי להשליט סדר ולהחזיר את השקט והביטחון לאזרחי ישראל וערי ישראל".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.