0%

צפו: חילופי האשמות בין גפני למתן כהנא: "במה אתם יהודים, זאת ממשלה רעה"?

במה אתם יהודים שאל ח"כ גפני מעל דוכן הכנסת את חברי הממשלה החדשים לאחר ששר הדתות המיועד מתן כהנא הטיף מוסר לחברי הכנסת החרדים על כך שלא שירתו בצה"ל

חזקי ליפשיץ
39 תגובות

"במה אתם יהודים? אין שבת, אין גיור, אין לומדי תורה, יש ברית זוגיות, אין כותל מערבי – לא נשאר שום דבר". פנה ח"כ משה גפני נגד הממשלה שעתידה לקום: "במה אתם יהודים? מעולם לא היה דבר כזה"

[fvplayer id="6787"]

דבריו של גפני מגיעים לאחר נאומו של שר הדתות המיועד ח"כ מתן כהנא שאמר במליאה כי בנסיבות הקיימות זו הממשלה שמדינת ישראל צריכה. אם וכאשר הממשלה הזו תצליח, זו תהיה בשורה ענקית לאזרחי מדינת ישראל.

הממשלה הזו מורכבת ממפלגות ימין, מרכז ושמאל, וכן, יש גם מפלגה ערבית בקואליציה. וזה מה שמדינת ישראל צריכה עכשיו.
אף אחד לא מצפה שמפלגות הקואליציה תוותרנה על האידאולוגיה שלהן, אבל כולם מבינים שאם כל אחד מהשותפים ינסה לממש את מלוא האידאולוגיה שלו, הממשלה הזו לא תחזיק מעמד. כולם מבינים שאם כל אחד יפגע בבטן הרכה של הצד השני זה פשוט ייפול.

[fvplayer id="6788"]

כולם מבינים, שאם יש סוגיות שנמצאות במחלוקת כ"כ חריפה שכבר 73 שנה אין להן פתרון, לא בטוח שהממשלה שתקום היום בעז"ה, היא זו שבהכרח תפתור את הבעיות.

אז מעבר לחוקים, לנהלים ולמנגנונים שאמורים להבטיח את הדברים האלה, ההתרשמות שלי היא שכולם באים עם רצון עז שהדבר הזה יצליח. שנקים כאן ממשלה יציבה שתיתן מענה לכל אותם דברים שכולנו מסכימים עליהם.
הממשלה שנקים תחפש את הדברים עליהם אנחנו מסכימים, ולא רק את מה שעליהם אנחנו רבים.

זו תהיה ממשלה שתעביר תקציב ולא תשאיר אותו בן ערובה במלחמות פוליטיות.
זו תהיה ממשלה שתמנה פקידים בכירים למשרות קריטיות ולא תשאיר את המינויים האלה שבויים בידי אינטרסים זרים.

זו ממשלה: שתבנה בתי חולים. תקים שד"ת בינ"ל נוסף. תבנה בתי ספר. תבנה תחבורה ציבורית. תשקיע בגליל ובנגב.

ממשלה שתטפל בדברים הכואבים ולא תעצום את העיניים: במשילות בצפון ובדרום. באלימות הגואה בחברה הערבית. בהתעצמות של אויבינו.

השבוע הותקפנו בצורה קשה ע"י מספר חברי כנסת מהסיעות החרדיות. "ממשלת שמד" הם אומרים. "תורידו את הכיפות" הם צעקו לנו.

ואני שואל את אותם חברי כנסת – התפללתם אי פעם 18 בשכיבה במארב , ספוגים בגשם, רועדים מקור? הקפדתם על נטילת ידיים גם כשאין כיו"ר ונטלה ליד חדר האוכל בישיבה? גם כשצריך ממש להתאמץ על זה? לבשתם ציצית באימונים מפרכים גם כשזה הדבר הכי לא נוח בעולם? אכלתם שנים אוכל קר בכלים חד פעמיים כי חששתם שאולי יש בעיה בכשרות?
התפללתם פעם לקב"ה לפני יציאה לקרב?

מי אתם בכלל שתלמדו אותנו על יראת שמים? מי אתם בכלל שתלמדו אותנו מה זה קידוש ה'?? מי אתם שמתלמדו אותנו על יראת שמיים. תתביישו לכם!! ההתנהגות שלכם היא החילול ה' הכי גרוע שיכול להיות.

לציבור החרדי אני אומר, ראיתם את המנהיגים שלכם בקורונה, ראיתם את המנהיגים שלכם באסון מירון. אנחנו כאן כדי לדאוג לכולם. גם לכם. אנחנו נשמור על עולם התורה. אנחנו נשמור על צביונה היהודי של המדינה. אנחנו נהיה כאן כדי להמשיך ולקדש שם שמים. כמו שעשינו במקומות בהם היינו לפני שנכנסנו לפוליטיקה. בצבא. בעסקים. באקדמיה. ברפואה. בשירות הציבורי. כמו בכל מקום בו נמצאים אנשי הכיפות הסרוגות.

חברי היקר נפתלי בנט, בעז"ה בעוד רגעים ספורים תהפוך להיות ראש ממשלת ישראל. אנחנו חברים כבר כמעט 31 שנה מאז שירותנו המשותף בסיירת מטכ"ל. החברות בינינו נוצקה תוך התמודדות עם אתגרים מהקשים שניתן לדמיין. כבר אז הפגנת קור רוח, שיקול דעת, כוח רצון ומנהיגות. היום הזה נפתלי חברי, מדינת ישראל זוכה במנהיג יצוק מפלדה. מלא באמונה, אהבת העם והארץ זוכה בדיוק במנהיג לו היא כה זקוקה בימים אלה.

אני מתפלל לקב"ה שיסייע לנו להוביל את מדינת ישראל אל מחוזות חדשים של עוצמה, שגשוג ותקווה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    דיווח על וידאו

    שימו לב! מערכת זו נועדה לדיווח על בעיות בלבד.
    תגובות המיועדות לפרסום, ניתן להשאיר בתחתית העמוד.

    מהי הבעיה?