אברכים שקיבלו בעבר למעלה מ-800 שקלים לחודש תקציב דתות, קיבלו בשנה האחרונה רק כ-500 שקלים, והיום הופקדו כספי הדתות וכל אברך זכה לקיצוץ נוסף של 190 שקלים, וקיבל בפועל 360 שקל, קיצוץ ברמה שווה נרשם גם אצל בני השיבות. הקיצוץ שווה לכל הישיבות והכוללים וגם ישיבות וכוללים של הציונות הדתית זכו לקיצוץ.
האגף הבכיר למוסדות תורניים מסביר כי לעת עתה שאין תקציב "לטבלת ההמקדמות לכל מוסד לא יעלו על 70% משיעור התמיכה השנתית שקיבל כל מוסד בשנת 2020 ,כפי שאישרה וועדת החריגים.
[embeddoc url="https://hm-news.co.il/wp-content/uploads/2021/07/תשלום-שוטף-יולי-2021-.pdf"]עד כה שולמו מקדמות בהתאם להחלטת ועדת החריגים באופן מדורג, כך שחלק גדול יותר מהתקציב שיועד למקדמות שולם ברבעונים הראשונים של השנה, לעומת החלק היחסי של כל תשלום חודשי, ולפיכך ערכי הנקודה ששולמו למקדמות לחודשים אלה היו גבוהים, והיו צפויים לפחות בהדרגה.
תשלומי המקדמות לחודש יולי מחושבים לפי ממוצע חודשי של יתרת הסכום שהוקצה לתשלום מקדמות. לקראת שלב אישור התקציב ואישור התמיכה למוסדות, יבחן אופן המשך התשלום, לרבות חישוב ערך הנקודה ברמה שנתית, ועדכון התמיכה" נאמר בהודעה.
במילים פשוטות יותר: משרד האוצר לא מאשפר תשלום של יותר מ70% מהסכום שניתן למוסדות חיצוניים בשנת 2020 ומכאן הקיצוץ.
יצויין כי שר האוצר לשעבר ישראל כץ וראש הממשלה לשעבר בנימין נתניהו הבטיחו למנוע את הקיצוץ הזה אלא שכידוע הוקמה ממשלת השינוי וכל ההבטחות בוטלו.