0%
ביהמ"ש הכריע

התביעה התקבלה: מני נפתלי יפוצה ע"י מקורבי נתניהו

בית משפט השלום בהרצליה קבע אתמול כי מקורבי רה"מ לשעבר, בנימין נתניהו יפצו את מני נפתלי שהיה אב בית במעון רה"מ בבלפור ב- 136 אלף שקל. נפתלי הגיש כנגדם תביעת דיבה לאחר שהאשימו אותו בניפוח הוצאות המעון ובחוסר אמינות

אלימלך יונה
אין תגובות
התביעה התקבלה: מני נפתלי יפוצה ע"י מקורבי נתניהו
מני נפתלי בבית משפט השלום בהרצליה. צילום: אבשלום ששוני/פלאש 90

בית המשפט השלום בהרצליה פסק אתמול כי מקורבי ראש הממשלה לשעבר, בנימין נתניהו יפצו את מני נפתלי – אב בית לשעבר במעון ראש הממשלה בבלפור, ב- 136 אלף שקלים. נפתלי הגיש תביעת דיבה בשנת 2015 על סך של חצי מיליון שקלים כנגד עורכי דינו של בנימין נתניהו ונגד מקורביו שהאשימו אותו בניפוח הוצאות המעון סביב פרסום דוח מבקר המדינה בנושא.

לאחר משפט ארוך שהתקיים בעניין, השופט גלעד הס קבע כי נפתלי הוא אדם אמין ודחה את טענות הנתבעים "לא מצאתי לנכון כי מדובר באדם שקרן או כזבן. פעולותיו בהזמנת מזון לא נעשו מתוך כוונה להונות או לשקר, אלא מתוך כוונה לרצות את האחראים עליו, בפרט סיידוף והגברת נתניהו", כתב השופט.

עוד הוסיף: "כאשר עו"ד דוד שמרון, או עו"ד ד"ר יוסי כהן, עומדים אל מול מצלמות הטלוויזיה ומסבירים לציבור כי התובע הינו אדם בלתי אמין, או שקרן, הרי יש נופך של אמינות לאמירות אלו, דבר המעצים את הפגיעה בתובע. דין דומה ניתן לייחס לפרסום הנעשה בדף הרשמי של תנועת הליכוד, מפלגת השלטון באותה עת".

סכום הפיצויים שקבע השופט: עו"ד יוסי כהן, המייצג את נתניהו בתיקים רבים ויצא להגנת המשפחה בריאיונות לתקשורת, ישלם לנפתלי 65 אלף שקלים בתוספת 25 אלף שקלים שכר טרחת עו"ד, שני עובדי המעון לשעבר, אמנון זכאי ועופרה שמעוני, ישלמו לנפתלי 18 אלף שקלים כל אחד בגין לשון הרע, ועוד עשרת אלפים שקלים כל אחד עבור שכר טרחת עו"ד, מפלגת הליכוד תפצה את נפתלי בסכום של 25 אלף שקלים ועשרת אלפים שקלים הוצאות. בנוגע לנתבעת נוספת, עו"ד שולמית אשבל, בית המשפט קבע כי היא דיברה אמת ונפתלי יפצה אותה ב-50 אלף שקל מאחר ש"נגררה להליך ארוך ויקר". 

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture