נתוני התחלואה עולים, אך קבינט הקורונה לא התכנס יותר משבועיים – ולא מתוכנן דיון נוסף לימים הקרובים. הסיבה: רה"מ בנט לא מעונין לקבל את המלצת גורמי המקצוע להגבלת התקהלויות.
הקבינט האחרון התכנס בתאריך 30.8 למניינם, לפי הדיווח של מוריה אסרף בגל"צ ההערכה של השרים היא שבנט החליט שלא לקבל את דרישת גורמי המקצוע להטיל הגבלות התקהלות וזו הסיבה שנמנע מלכנס דיון בקבינט.
בכיר בממשלה מגבה את בנט בגל"צ: ״רבים מהחולים הקשים לא מחוסנים – יש פה שאלה מוסרית אם צריך להגביל את הציבור בשבילם״
חה"כ שמחה רוטמן (הציונות הדתית) תקף הבוקר בוועדת חוקה את התנהלות הממשלה "המספרים של המתים מהקורונה מטפסים אבל ממשלת בנט מצאה את הפתרון: להעלים את מספר המתים היומי מנתוני משרד הבריאות. בנוסף, יש 5 ועדות שונות בכנסת שעוסקות בקורונה כל אחת בתחומה. התוצאה: הפקרות מוחלטת".
"אנחנו דנים פה בתקנות אבל הקבינט לא מתכנס, בהתחלה הייתה ביקורת שלפיד וליברמן לא שם, אבל עכשיו גם בנט חא בא – כי הוא לא רוצה לקבל את המלצות גורמי המקצוע, כך לפחות לטענת שרים בממשלה. זה לא רציני" אמר רוטמן.