0%
פה אחד:

חוק הרשתות החברתיות אושר בועדת שרים: יאפשר להסיר פרסומים מהרשת

החוק למניעת הסתה ברשתות החברתיות אושר היום פה אחד בוועדת השרים לחקיקה. החוק, אותו קידם שר המשפטים גדעון סער, יאפשר לפי החלטת בית המשפט המחוזי להסיר מרשתות חברתיות תכנים שיש אפשרות ממשית שיפגעו בביטחונו של אדם, בביטחון המדינה או בביטחון הציבור.

חזקי ליפשיץ
אין תגובות
חוק הרשתות החברתיות אושר בועדת שרים: יאפשר להסיר פרסומים מהרשת
צילום: מתוך עמוד הפייסבוק של יד לאחים

אושר פה אחד בועדת השרים לחקיקה הצעת שר המשפטים גדעון סער: החוק למניעת הסתה ברשתות החברתיות. החוק, שמקדם שר המשפטים גדעון סער, מאפשר לפי החלטת בית המשפט המחוזי – להסיר מרשתות חברתיות תכנים שיש אפשרות ממשית שיפגעו בבטחונו של אדם, בבטחון המדינה או בבטחון הציבור.

מלשכת שר המשפטים נמסר כי מדובר בהצעת חוק דומה להצעת החוק הממשלתית שאושרה בקריאה ראשונה ע"י הכנסת ב-2.1.2017, ואף אושרה בשעתו בועדת חוקה חוק ומשפט של הכנסת לקריאה השניה והשלישית.

בסביבת סער אמרו כי המציאות הטכנולוגית מקדימה את הרגולציה בכל מה שקשור להתמודדות עם סכנות ברשת. מדינות מערביות כמו אוסטרליה וגרמניה חוקקו כבר חוקים בנושא ובכך צימצמו את הפער.

מטרת החוק להתמודד עם פרסום תכנים המהווים עבירה פלילית ושיש בהם סיכון ממשי לבטחונו של אדם, לבטחון הציבור או לבטחון המדינה. הצעת החוק מאפשרת לבית המשפט המחוזי להחליט על הסרת תוכן מסית המפורסם ע"י אחת מספקיות התוכן ובכללן: גוגל, פייסבוק, טיקטוק וטוויטר.

הצעת החוק מציבה שני תנאים מצטברים להסרת התוכן:

  1. פרסום התוכן מהווה עבירה פלילית.
  2. בפרסום יש אפשרות ממשית לפגיעה בבטחונו של אדם, בטחון הציבור או בטחון המדינה.

בדיון שיתקיים בבקשה להסרת הפרסום יוזמנו מפרסם התוכן והבעלים, המנהל, או המפעיל של אתר האינטרנט בו פורסם התוכן וכן נציגי ספק השירות.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture