0%
במקביל לתגבור הכוחות

רוסיה למערב: "לא נפלוש לאוקראינה אם לא יתגרו בנו"

העולם ממשיך לעקוב בדאגה אחרי השקט המתוח בגבול שבין רוסיה לאוקראינה, ומומחים ומדינאים כאחד מנסים להבין מה עובר בראשו של הנשיא הרוסי ולדימיר פוטין. לנוכח הנחרצות של ג'ו ביידן על כך שלא ישלח חיילים אמריקנים להילחם על אדמת אוקראינה, נראה שפוטין השיג את מבוקשו - ארה"ב לא רואה בקייב מצטרפת עתידית לנאט"ו ולא מתחייבת להגן עליה

חזקי ליפשיץ
אין תגובות
רוסיה למערב: "לא נפלוש לאוקראינה אם לא יתגרו בנו"
כוחות רוסיים פרוסים בגבול אוקראינה | צילום: Maxar

רוחות המלחמה במזרח אירופה: סוכנות הידיעות הרוסית RIA דיווחה היום (שלישי) כי ולדימיר צ'יז'וב, נציג הקבע של רוסיה באיחוד האירופי, אמר שמדינתו תגיב במידה וייפגעו אזרחים רוסים. צ'יז'וב הוסיף כי "לא נפלוש לאוקראינה אלא אם יתגרו בנו".

לדבריו, "לא נפלוש לאוקראינה אלא אם יגרמו לנו. אם האוקראינים יפתחו במתקפה נגד רוסיה, לא צריך להיות מופתעים אם נתקוף חזרה, במידה וייפגעו אזרחים רוסים בכל מקום שיהיה, במחוז דונבאס או במקומות אחרים". המורדים הנתמכים על ידי רוסיה אמרו כי ממשלת קייב מכינה מתקפה נגדם, בעוד שאוקראינה טוענת שרוסיה, אשר צברה מעל 100 אלף חיילים בקרבת הגבול, מתכוננת לפלישה.

בתוך כך, המערב ממשיך להפגין תמיכה באוקראינה. מטוס ועליו כוח גרמני נחת בליטא. בפולין נחתו חיילים אמריקאים שיצטרפו לכוחות שהוצבו שם במהלך השבוע שעבר. שמונה מטוסי קרב אמריקאים מדגם F15 נחתו בבסיס חיל האוויר בלאסק למשימות שיטור אווירי של חברות נאט"ו, ומצטרפים לאלה שהגיעו לפולין בשבוע שעבר. מערכות הנ"מ של אוקראינה מוחזקות במצב הכן, ושגרירה בגרמניה ביקש מגרמניה אספקה של מערכות מתקדמות יותר.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture