0%
דיווח

ישראל לאוקראינה: מוכנים לסייע בפתרון משברים הומניטריים

השר זאב אלקין העביר מסר לבכירים אוקראינים כי ישראל תהיה מוכנה לסייע מול רוסיה בסוגיות הומנטריות. המסיר מגיע לאחר בקשה שהגיעה בשבוע שעבר מצד אוקראינה לסייע לבחינת אפשרויות שונות לפינוי פצועים מאזובסטל במריופול

אלימלך יונה
אין תגובות
ישראל לאוקראינה: מוכנים לסייע בפתרון משברים הומניטריים
רה"מ בנט והשר זאב אלקין עם נשיא רוסיה ולדימיר פוטין. ארכיון// צילום: הקרמלין

לאחר השיחות במהלך השבוע שעבר בין רה"מ בנט לנשיא זלנסקי ולנשיא פוטין, בהם סייעה ישראל לבקשת הנשיא זלנסקי בסוגיית הפינוי של אזרחים ממפעל הפלדה אזובסטל במריופול, העביר שר הבינוי והשיכון זאב אלקין מסר לבכירים אוקראינים כי אם יהיו מצבים שישראל תוכל לסייע מול הרוסים בסוגיות הומניטריות – ישראל תהיה שם, כך חושף הבוקר (ראשון) הכתב המדיני עמיחי שטיין בכאן 11.

עפ"י הדיווח, השר אלקין הוסיף והודיע לאוקראינים כי ינסו לסייע כמה שניתן להביא להפחתת הסבל והלחימה.

כזכור, ביום חמישי האחרון שוחח בנט עם הנשיא פוטין, עפ"י לשכת רה"מ – "בנט העלה בפני הנשיא בקשה הומניטארית לבחינת אפשרויות שונות לפינוי מאזובסטל במריופול. הבקשה הגיעה בעקבות שיחתו עם נשיא אוקראינה וולודימיר זלנסקי. הנשיא פוטין הבטיח לאפשר את פינוי האזרחים, כולל אזרחים פצועים, באמצעות מסדרון הומניטארי של האו"ם והצלב האדום".

עוד נמסר מלשכת בנט כי "בנוסף, שוחחו השניים על דבריו של שר החוץ הרוסי לברוב. ראש הממשלה קיבל את התנצלותו של הנשיא פוטין על דבריו של לברוב והודה על הבהרת יחסו של הנשיא לעם היהודי וזיכרון השואה".

ההערכה כעת גם בישראל, וגם במערב, שהסיכוי להגיע להפסקת אש ולהסכם בין אוקראינה ורוסיה כמעט ולא קיים. ולכן התיווך הגדול, של הסכם בין הצדדים, למעשה כבר לא מתקיים – אלא רק נסיונות מקומיים לסייע.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.