0%
הותר לפרסום

פעיל ארגון טרור נעצר לאחר שתכנן לפגוע ברכבת הקלה

הותר לפרסום כי פלסטיני תושב ירושלים המשתייך לאררגון טרור נעצר לאחר שתכנן לפגוע ברכבת הקלה באמצעות ירי זיקוקין ופעל להחדרת זיקוקין לשטח הר הבית. החשוד היה מעורב אף באירועים נוספים

אלימלך יונה
אין תגובות
אילוסטרציה: כוחות הצלה באירוע ברכבת הקלה בירושלים// צילום: יונתן זינדל/פלאש 90

הותר לפרסום כי בחקירה משותפת של היחידה המרכזית במחוז ירושלים במשטרת ישראל ושב״כ, נעצר פעיל ארגון טרור, לאחר שתכנן לפגוע ברכבת הקלה באמצעות ירי זיקוקין ופעל להחדרת זיקוקין לשטח הר הבית.

מהחקירה עלה כי החשוד היה מעורב גם בייצור מטעני חבלה וזריקת מטען צינור לעבר שוטרים לפני כשנה. עם סיומה, היום (חמישי) יוגש נגדו כתב אישום.

מדובר בפלסטיני כבן 25 תושב שועפאט, הוא נעצר באמצע החודש הקודם על ידי היחידה המרכזית של מחוז ירושלים.

מעצרו בוצע בעקבות חשד שרכש זיקוקין בתקופת חודש הרמדאן במטרה לירות אותם על הרכבת הקלה ולהחדירם לשטח הר הבית, זאת בכוונה להשתמש בהם בהפרות סדר שהתרחשו במקום בתקופה זו.

בחקירה שנוהלה במשטרה ובשב״כ, התברר כי החשוד היה מעורב גם בייצור מטעני חבלה. במהלך הפרות סדר שהתרחשו לפני כשנה, החשוד זרק מטען צינור לעבר כוחות המשטרה שפעלו באזור דרך שועפאט במהלך הפרות סדר במקום, וכתוצאה מכך נפצעו באורח קל 2 שוטרים.

היום, עם סיום החקירה במשטרה ובשב״כ וגיבוש תשתית ראייתית, יוגש נגד החשוד כתב אישום ע״י הפרקליטות.

"משטרת ישראל תמשיך לפעול עם שב״כ וכוחות הביטחון על מנת למצות את הדין נגד המעורבים בהפרות סדר אלימות ופעילות טרור", נמסר מהמשטרה.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture