0%

ש"ס לנתניהו: מנה את הח"כים איציק כהן ומשולם נהרי לשרים

אחרי התפטרות נתניהו, דרעי דורש למנות את איציק כהן לשר הבינוי והשיכון ואת משולם נהרי לסגן שר הרווחה. אם ראש הממשלה ייעתר לבקשה, שרת הבינוי והשיכון שאשא-ביטון תמונה לשרת הרווחה. גם במפלגת השלטון ממתינים למינויים כשהשמות הבולטים הם הח"כים ביטן, חוטובלי וברקת

מערכת המחדש
אין תגובות

ש"ס דורשת היום (חמישי) מראש הממשלה בנימין נתניהו למנות את סגן שר האוצר איציק כהן לשר הבינוי והשיכון ואת סגן השר משולם נהרי לסגן שר הרווחה בסבב המינויים הקרוב ביום ראשון הקרוב. אם נתניהו יקבל דרישה זו, הרי ששרת הבינוי והשיכון יפעת שאשא ביטון תמונה לשרת הרווחה, תפקיד שהתפנה לאחר התפטרותו של נתניהו הלילה, ונהרי שמכהן גם כסגן שר הפנים וסגן במשרד הפריפריה, הנגב והגליל יכהן בנוסף תחתיה כסגן שר במשרד הרווחה.

בש"ס התלבטו מאד בימים האחרונים איזה תיק לדרוש מנתניהו, וההתלבטות העיקרית הייתה סביב תיק הרווחה. במפלגה החליטו לא לקחת תיק זה היות והוא טומן בהחזקתו גם חובה לאשר מידי שבוע את אישורי העבודה ליהודים בשבת, דבר שהיה עלול להציב אותם במבוכה, במיוחד בתקופת בחירות.

הלילה אישרה מועצת חכמי התורה של ש"ס את המינויים של איציק כהן ונהרי, ובכך קבעו כמעט עובדה בשטח לנתניהו. גם בסיעת דגל התורה, המייצגת את הזרם הליטאי חרדי בכנסת דורשים מינוי של סגן שר, אך בקשתם טרם הוכרעה. אם מינויים אלה ייצאו לפועל, רק תיקי החקלאות והתפוצות יישארו פנויים לטובת חברי הכנסת של הליכוד ששואפים להתקדם. הח"כים הבולטים במפלגה ששמותיהם עלו כאפשרות למינוי לתפקיד שר בתחילת השבוע הם דוד ביטן, ציפי חוטובלי וניר ברקת.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture