0%
דיווח:

מחלוקת קשה על סמכויות בלשכת ראה"מ לפיד

קרב סמכויות בלשכת לפיד: ראש המל"ל שמזוהה עם בנט איבד מהשפעתו בפורומים הביטחוניים, ומנכ''ל משרד החוץ אושפיז הפך לגורם המשפיע על ההחלטות.

מערכת המחדש
אין תגובות
יאיר לפיד מגיע לישיבת הממשלה // צילום: מארק ישראל סלם

מאז כניסת יאיר לפיד ללשכת ראש הממשלה, החל קרב על סמכויות והשפעה בין ראש המל"ל איל חולתא למנכ"ל משרד החוץ אלון אושפיז. כך פורסם הערב (רביעי) בכאן 11.

לפי שלושה גורמים המעורבים במשרד ראש הממשלה ובדיונים – ראש המל"ל איבד מהשפעתו בפורומים הביטחוניים, בזמן שאושפיז שמשתתף בכל הדיונים הפך לגורם המשפיע על ההחלטות. במל"ל מותחים ביקורת בשיחות סגורות על הדומיננטיות של אושפיז ואנשי משרד החוץ בהחלטות ביטחוניות שהיו עד עכשיו באחריות ובטיפול המל"ל.

הרקע: חולתא נחשב למזוהה מאוד עם ראש הממשלה החליפי נפתלי בנט. לפיד, לפי גורמים במשרד, מעדיף את הצוות הקרוב שלו. אושפיז, שמשמש מנכ"ל משרד החוץ ועבד עם לפיד בשנה האחרונה, זוכה להערכה רבה מצד ראש הממשלה גם בעניינים הביטחוניים.

ראש המל"ל ומנכ"ל משרד החוץ הכחישו מתיחות ביניהם ומסרו בתגובה לכאן 11: "אנחנו לא חברים, אלא חברים הכי קרובים שיש. הרבה שנים. בשנים האלה גם עשינו דברים יפים ביחד והחברות הזו גם עמדה בכמה מבחנים חלקם מאתגרים".

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture