0%
דיווח ברויטרס

ארצות הברית תקפה יעדים של משמרות המהפכה

ב'רויטרס' דווח הלילה כי צבא ארה"ב תקף אתמול מתקני תשתית המשמשים קבוצות המזוהות עם משמרות המהפכה של איראן זאת בכדי להגן על ארה"ב. הנשיא ביידן עצמו נתן את ההכוונה לתקיפות

מערכת המחדש
אין תגובות
בום על קולי? מטוסי קרב. אילוסטרציה / Shai/Flash90

צבא ארצות הברית הודיע הלילה (רביעי) כי ארה"ב ביצעה תקיפות אוויריות בדיר אל-זור בסוריה נגד מתקנים המשמשים קבוצות המזוהות עם חיל משמרות המהפכה המובחר של איראן, כך דווח ב'רויטרס'.


פיקוד המרכז של הצבא אמר בהצהרה שפרסם כי תקיפות מסוג זה נועדו להגן על כוחות ארה"ב מפני תקיפות של קבוצות הנתמכות על ידי איראן.


פיקוד המרכז ציטט תקיפה שבוצעה ב-15 באוגוסט, שבה מל"טים תקפו מתחם של כוחות האופוזיציה בסוריה.


התקיפה שבוצעה אתמול מגיעה בזמן שמתקיימים מאמצי שיא להחזרת החזר הגרעין שנטש טראמפ ב-2015 והנשיא החדש ביידן מבקש להחיות.


דובר הצבא ג'ו בוצ'ינו אמר שהנשיא ביידן עצמו "נתן את ההכוונה להתקפות האלה". עוד אמר כי מדובר "בפעולה מידתית ומכוונת שנועדה להגביל את סכנת ההסלמה ולמזער את הסיכון לנפגעים".


יצויין שמחר (חמישי) צפוי שר הביטחון, בני גנץ לצאת לארה"ב, גנץ יקיים ביקור וסדרת פגישות בבסיס מפקדת סנטקום בפלורידה. במסגרת זו, יקבל סקירה על ההיבטים האופרטיביים בשיתופי הפעולה, וייפגש עם מפקד סנטקום, הגנרל מייקל קורילה.


בנוסף, גנץ ייפגש עם היועץ לביטחון לאומי של ארה"ב, ג'ייק סאליבן בוושינגטון. במוצאי שבת ימריא גנץ ליפן.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

הנצפים ביותר

אולי יעניין אותך גם

כתבות נוספות

דיווח על כתבה

מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

Hide picture