0%
"אין דין ואין דיין"

הזוי: מחצית מהתלונות נגד שוטרים לא נחקרו

מתוך 177 תלונות על אלימות שוטרים - יותר מחצי נסגרו בלי חקירה, כך עולה מתוך דו"ח שנתי שמפרסמת הסנגוריה הציבורית. בנוסף, שני מקרים בלבד של תלונות נגד שוטרים הובילו לכתב אישום

יוסי ברקוביץ
2 תגובות
הזוי: מחצית מהתלונות נגד שוטרים לא נחקרו
אילוסטרציה // צילום: פלאש 90

הסנגוריה הציבורית מפרסמת הבוקר (ראשון) את הדוח השנתי לשנת 2021. מהדוח עולה כי מתוך 177 תלונות שהגישה הסנגוריה על אלימות שוטרים בשנת 2021 – 2 מקרים בלבד הובילו עד כה לכתב אישום פלילי, וב-3 מקרים הוחלט להעמיד לדין משמעתי. לדברי הסנגוריה הציבורית, 96 תלונות נגנזו מבלי שהחקירה מוצתה.

מדובר רק בתלונות שהגישה הסנגוריה הציבורית, שמייצגת חשודים ונאשמים. בחלק מהתיקים הללו מדובר באלימות במהלך מעצר או בתלונות הדדיות על אלימות. עוד נציין שיש תלונות שהוגשו בשנה זו וטרם הושלם הבירור בעניינן.

הדוח מונה זיכויים בולטים בשנת 2021 של נאשמים שיוצגו על ידי הסנגוריה הציבורית. במקרה אחד צעיר יוצא אתיופיה זוכה מהחזקת סמים והפרעה לשוטר, עקב חיפוש לא חוקי. נאשם נוסף זוכה מעבירת פריצה כי עוכב שלא כדין לאחר שחושמל בטייזר בעודו אזוק בתא.

הכתבה עניינה אותך?

0%
0%

תוכן שאסור לפספס

הוסף תגובה לכתבה

    הנצפים ביותר

    אולי יעניין אותך גם

    כתבות נוספות

    דיווח על כתבה

    מצאתם טעות, אי דיוק או בעיה בכתבה? ספרו לנו ונבדוק.

    Hide picture