לאחר שפרוש החליט שלא להתמנות לסגן שר במשרד מורשת ירושלים, הולך ומתברר כי יצחק פינדרוס עשוי שלא להיכנס לכנסת במסגרת החוק הנורבגי.
על האכזבות של פינדרוס וחוסר המזל שלו במגרש הפוליטי תקצר היריעה מלהכיל. פינדרוס נחל שורה של אכזבות כאשר הוצב מספר פעמים במקום השמיני, ורק פעם אחת זכה להיכנס לכנסת וגם זה לתקופה קצרה לאחר שנקבעו בחירות בשל אי הכרעה. לפינדרוס היה תמיד חסר הגרוש ללירה. מאות קולות בודדים הפרידו בינו לבין המושבים המרופדים של מליאת הכנסת.
בבחירות הנוכחיות לפינדרוס היה חסר כמה אלפי קולות בודדים כדי להיכנס באופן חלק מבלי להזדקק לחסדי הנורבגי. הפעם היה נראה כי עם חלוקת תפקידי השרים, פינדרוס ייכנס לכנסת במסגרת החוק הנורבגי, אלא שכעת, עם החלטת פרוש שלא לשמש סגן שר במשרה ריקה מתוכן, פינדרוס עשוי שלא להיכנס לכנסת. לאיש דגל לא נותר אלא לקוות שגולדקנופף יואיל בטובו להתפטר מהכנסת, אלא שגולדקנופף בעצמו מסובך עד צוואר בפרשת הפיצולים והבניינים הרבים שרכש לעצמו, וחברות בכנסת תקנה לו חסינות בעת חקירות, כך שיחד עם הסכסוך עם דגל – פינדרוס עלול לשלם את המחיר.
כזכור, ח״כ פרוש גיבש יחד עם חבריו באגודת ישראל שהוא ישמש כסגן שר במשרד ירושלים ומסורת, כאשר ח״כ גולדקנופף ישמש כשר.
אך היות וראש הממשלה נתניהו הודיע לח״כ פרוש שמבחינתו סגן שר אינו יכול לשמש כאחראי על יישום מסקנות ועדת החקירה של מירון. בימים הקרובים ח״כ פרוש יתייעץ עם גדולי ישראל בנידון.