"נילחם ברחובות", הכריז היום (שני) יו"ר האופוזיציה יאיר לפיד. "נסביר לציבור שוב ושוב ושוב מה באמת קורה פה, עד שישראל תחזור להיות מדינה דמוקרטית. זוהי מלחמה על הבית. והיא רק מתחילה". את הדברים אמר כשברקע הביקורת שנמתחה נגדו על כך שטס לחופשה בפריז בשעה שהתקיימה הפגנה המונית בתל אביב נגד הממשלה, ומיד לאחר פרסום הרפורמה המשפטית של יריב לוין.
גם נגד יו"ר המחנה הממלכתי בני גנץ נטען כי על אף התנגדותו לממשלה החדשה, ושהוא משגר מסרים מפוייסים ברקע ההשבעה והסיכומים שהגיע במפלגתו עם הליכוד לצד תדרוכים על כניסתו לממשלה בעתיד. ובהצהרתו היום אמר כי, מהלכי הממשלה החדשה, ובעיקר תוכניתה להחלשת מערכת המשפט, עלולים להביא לפרוץ מלחמת אזרחים והדגיש כי האחריות לכך תהיה על ראש הממשלה בנימין נתניהו. גנץ קרא למצביעי הימין להצטרף למחאה "לא נגד נתניהו ולא נגד הממשלה, אלא נגד פירוק הדמוקרטיה והמהלך הדורסני וחסר המעצורים", ואמר כי "הגיעה העת להרעיד את המדינה".
הצהרותיהם באות כשברקע מתוכננות מספר הפגנות בתקופה הקרובה, איגוד עורכי הדין הפרטיים ההודיעו שבכוונתם להשבית את הדיונים בבתי המשפט ביום חמישי בשעה 13:00 בכותרת "עורכי הדין לא שותקים – לפני שזה יתהפך על כולנו", ובמוצ"ש הפגנה גדולה בתל אביב, כשראשי מפלגות האופוזיציה הוזמנו להפגנה.
בליכוד הגיבו לגנץ בטענה שכשהוא "לא מגנה השוואה של שר המשפטים לנאצי ואת ממשלת ישראל לרייך השלישי, הוא זה שזורע את זרעי הפורענות". נתניהו אמר כי הוא "מזועזע". לטענתו, זו קריאה ברורה להמרדה. "מי שלא מגנה את ההשוואה של שר המשפטים לנאצי, ואת ממשלת ישראל לרייך השלישי, הוא זה שזורע את זרעי הפורענות. ואני קורא לבני גנץ – חזור בך מיד".
בישראל ביתנו הודיעו כי ידירו את רגליהם מהמחאה. אביגדור ליברמן אמר בישיבת ראשי האופוזיציה: "אני חושש שיהיו שם שמאלנים ודגלי פלסטין. אני לא משתף פעולה עם קריים מיניסטר". אולם לפיד השיב לו כי "אנחנו בקשר עם השפויים. אי אפשר לשים בכניסה להפגנה מגנומטר".