אחרי שהיועמ"שית לממשלה הודיע הבוקר לראש הממשלה נתניהו כי הוא מנוע מלהתערב ב"רפורמה במערכת המשפט" עקב זיקתו לנושא בגלל עניינו המשפטי, הגיבו הבוקר שר המשפטים יריב לוין ועוד שרים וחברי כנסת, ותקפו בחריפות את היועצת על התערבותה הבוטה.
שר המשפטים לוין הגיב ואמר: מסתבר שניגוד עניינים הוא דבר מוזר. לנבחר ציבור אסור לדבר על רפורמה בייעוץ המשפטי, אבל ליועצת המשפטית ולצוותה מותר לפעול לסכל את הרפורמה שנוגעת ישירות לסמכויותיהם.
השר בן גביר תקף: היועמ"שית מנסה להלך אימים על ראש הממשלה ועל ממשלת ישראל. באיומים לא משנים מדיניות והממשלה לא תתקפל. אם רוצים שיח זה לגיטימי, אבל חייבים להבין שאיומים כאלו רק מדרבנים את הממשלה להעביר את הרפורמה כמה שיותר מהר.
יו״ר הקואליציה ח״כ אופיר כץ הגיב: המכתב של היועמ״שית הוא אבסורד מוחלט וניסיון לסתימת פיות. ראש הממשלה נתניהו הלך לבחירות גם על הנושא המשפטי, קיבלנו מנדט ברור מהציבור לבצע את הרפורמה. אם נלך לפי רוח דבריה, אז כל היועמ״שים והשופטים בניגוד עניינים. זאת עוד הוכחה לנחיצות הרפורמה שתחזיר את הדמוקרטיה לישראל אל מול העריצות המשפטית, חתם את דבריו.