לאחר שראש הממשלה בנימין נתניהו דחה את הריסת הבית במזרח ירושלים, חבר הכנסת גדעון סער לגלג עליו ואמר כי "הוא יצא פיתה" – בפרפרזה על הפסקת אפיית הפיתות בבתי הכלא הביטחוניים.
בן גביר עצמו שעבר בשתיקה על דחיית פינוי חאן אל אחמר לא נבהל ואמר כי הפינוי יתבצע בקרוב. "לשר בן גביר יש תוכנית סדורה לפינוי המבנה. התקשורת קבעה לעצמה לו"ז ולאחר מכן החליטה שהפינוי נדחה".
מלשכת בן גביר נמסר עוד כי "השר בן גביר לא אמר שהפינוי יתקיים מחר או עוד שלושה ימים או חמישה. הפינוי יקרה. כי יש הוראה של השר ויש חוק במדינת ישראל. אם לא מחר, אז מחרתיים. אם לא שבוע, שבועיים. זה יקרה כי צריך לאכוף את חוקי מדינת ישראל. נקודה".
אתמול פורסם כי המשטרה נערכת להריסת בניין במזרח ירושלים שתערך כבר ביום שלישי או רביעי הקרובים, כך דווח בכאן חדשות.
מדובר על מבנה בלתי חוקי שנמצא בואדי קאדום שמאכלס כ-100 דיירים. הריסתו מעוכבת שנים בן היתר בשל לחצים מגורמים בינ״ל.
על פי הדיווח בכאן חדשות המשטרה נערכת למבצע ענק שיכלול יותר מ-500 שוטרים וימשך למעלה מ-24 שעות בשטח ההריסה.