אחרי שהשתתפו בהפגנה הסוערת מחוץ לכנסת, ראש האופוזיציה ויו״ר יש עתיד, יאיר לפיד, יו״ר המחנה הממלכתי, בני גנץ, יו״ר ישראל ביתנו, אביגדור ליברמן ויו״ר מפלגת העבודה, מרב מיכאלי התכנסו היום (שני) במשכן הכנסת כדי לתת הצהרה משותפת נגד הרפורמה המשפטית המתגבשת.
לפיד הצהיר בדבריו כי "אם החקיקה הזו תעבור – תם הפרק הדמוקרטי בחיי המדינה". הוא נקב בשמותיהם של בכירי הליכוד, בהם יולי אדלשטיין, אבי דיכטר וניר ברקת, וקרא להם: "אתם יכול לעצור את האסון הזה. לא ככה, לא באופן שיהפוך את ישראל ללא דמוקרטיה ויקרע ל-2 את ישראל. אין לאיש זכות מאיתנו להתעלם מהנשיא. חובתכם לעצור את החקיקה, נלך לבית הנשיא ונתחיל בהידברות".
בהודעה משותפת שהוציאו אמש ראשי המפלגות, נכתב: "זוהי שעת חירום, לא ניתן להרוס את מדינת ישראל. נתייצב כולנו ביחד בכנסת להצהרה משותפת".
מוקדם יותר היום לפיד אמר בהפגנה: "אנחנו יהודים, אנחנו פטריוטים, גם אנחנו עם ישראל. אם הם ימשיכו את הטירוף הזה, שלא ידברו אתנו על אחדות. אין דבר כזה אחדות שבה רק צד אחד קובע את החוקים. הם שומעים אותנו והם מבינים שכל מה שהם חשבו עלינו היה לא נכון. הם שכנעו את עצמם שאנחנו עייפים – לא נתעייף לעולם. הם שכנעו את עצמם שאין לנו כבר כוח למאבק הזה – עכשיו הם לא מאמינים למראה עיניהם".
גנץ אמר בנאומו: "יש שלטון רוב, אבל אין עריצות רוב. זה שיש לך רוב, אבל לא מותר לך הכל. זה שאתה נהג האוטובוס לא אומר שאתה קובע את חוקי התנועה. לא צריך להפסיק את המאבק. בשמי ובשם כל האופוזיציה, לא מוכנים להתפשר על הדמוקרטיה ולא תהיה שום דמוקרטיה".
"לא תהיה הידברות בלי עצירת ההידברות. יש להידברות תנאים בסיסים שעוצרים את החקיקה, שאין פוליטיזציה של מערכת המשפט. אנחנו לא מוכנים שתהיה פוליטיזציה של מערכת המשפט. איראן היא בעיה שאפשר להתגבר, טרור הוא בעיה אבל עמדנו מולה. נתניהו אתה מפרק את החברה הישראלית מבפנים, לא ניתן לך את זה".